x

Venetian Snares kommer til Danmark

Venetian Snares kommer til Danmark

Snares Man, BeeSnares eller Vsnares. Venetian Snares alias Aaron Funk er kongen af breakcore, og nu får de danske tilhængere af genren snart royalt besøg. 10. og 11. maj er han nemlig i Danmark, nærmere bestemt Århus' Musikcaféen og Christianias Loppen, og begge steder er der opvarmning af Otto von Schirach. Scenens danske mester, Syg Nok Records' Lisbent, varmer også op til showet på Loppen.

Venetian Snares kataloget indeholder ikke mindre end 21 albums siden det første i 1998, og listen over ep'er og lignende er lige så lang. Dertil kommer adskillige Aaron Funk-udgivelser under andre navne, og mange af alle disse releases er udgivet på Mu-Ziqs genredefinerende Planet Mu Records. Musikken er en slags elektronikaens svar på den helt rene punk. Budskabet ligger i bruddet med de konventionelle regler inden for musik, hvorfor der også verserer et vist smagsdommeri omkring den breakcore, hvor dette budskab er blevet noget udvisket. Venetian Snares' særegne kvalitet er, at han formår at skabe regulær musikalsk skønhed inden for disse rammer, uden at bryde med grundtanken. Han laver musikken med ynde og følelse, og selvom han i gennemsnit udgiver fire gange om året, er det altid, som om der er blevet kræset og kælet omkring hver enkelt detalje. Funk har tillige rejst til Ungarn for at kunne trække den dybeste depression ned i sin musik, og det resulterede blandt andet i en udgivelse med klassiske kompositioner.

Det er i øvrigt signifikant for den østeuropæiske breakcore, at den kredser omkring ultravoldelig, rendyrket vrede, mens den amerikanske ofte antager et udtryk af humor, som det for eksempel er tilfældet med Miami-baserede Otto von Schirach, der varmer op for Snares Man, når han spiller i Danmark.

10. maj – Musikcaféen, Århus kl. 21.00

11. maj – Loppen, København kl. 21.00

Billetter koster 90 kroner og sælges i dørene.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA