x

Lou Reed genudgiver alle tiders støj

Lou Reed genudgiver alle tiders støj

Om tre ugers tid får du mulighed for at købe intet mindre end 64 minutter og 11 sekunders guitarstøj, nydeligt indpakket i et cd-album med titlen "Metal Machine Music." Albummet er en remastered udgave af Lou Reeds originale udgivelse fra 1975, der består af 4 numre af rundt regnet 16 minutters varighed hver.

Der er ikke tale om numre i traditionel forstand, men derimod om lydlandskaber – eller ganske enkelt støj, vil nogle sige – bestående af guitarfeedback, med masser af forvrængning, og atonalitet i metervis. Det er, med et moderne udtryk, ikke just et brugervenligt album. Men står det til Lou Reed – og det gør det åbentbart – så skal det altså udgives igen.

I et interview med BBC 6 Music har Lou fortalt følgende om albummet:

"Du kunne sige, at 'Metal Machine Music' er dedikeret til ideen, at guitaren er det største instrument menneskeheden kender til, og det kan ikke blive for højt. Og du har ikke brug for en sanger eller en trommeslager, bare lyt til dette feedback, er det ikke fedt – en refleksion over rockens storhed".

Da albummet udkom i 1975, formodede mange, at det var en joke fra Lou Reeds side, eller en smart måde at få udsendt det sidste album under hans daværende pladekontrakt. Men Reed har efterfølgende forsvaret albummet, og det går han altså nu igen i forbindelse med genudgivelsen.

I forbindelse med udgivelsen vil Lou Reed desuden turnere med sin nye konstellation, der meget passende har fået navnet Metal Machine Music Trio, der spiller musik inspireret af det 35 år gamle album. Blandt andet spiller han i DR Koncerthuset 24. april.

"Metal Machine Music" udkommer den 10. maj.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA