x

Sci-fi klassiker svøbes i elektroniske toner

Sci-fi klassiker svøbes i elektroniske toner

Arrangementet, der kombinerede musik af BJNilsen med filmen "Metropolis", var planlagt til sidste lørdag, men det satte askeskyen en stopper for, ved at umuliggøre det for den svenske lydkunstner BJNielsen at komme til København. Så film/lyd-oplevelsen er nu i stedet blevet rykket til lørdag i denne weekend.

Det er filmfestivalen CPH Pix, der står bag arrangementet, hvor man kan opleve en visning af den 83 år gamle science-fiction klassiker "Metropolis" med lydspor af lydkunstneren BJNielsen, der er komponist og tidligere har lavet lyd til både film, tv og reklamer. BJNielsen arbejder særligt med optagelser i marken med et elektroniske udtryk.

Da "Metropolis" havde verdenspremiere, havde verden aldrig set noget lignende, men filmen blev klippet ned, og først i år kan filmen endelig opleves i en udgave, der næsten svarer til originalen. "Metropolis" er en klassiker inden for sci-fi-genren, der med sit ekspressionistiske udtryk har inspireret film lige fra "Blade Runner" til "Det Femte Element".

Det er den klassiske sci-fi-tematik om mand versus maskine, der har været essentiel for BJNilsens tilgang til musikken. Med autentiske optagelser fra naturen, og fra konkrete lokaliteter, arbejder BJNilsen med organisk lydmateriale, der gennem elektroniske virkemidler bliver til dybe droner og lange cinematiske lydlandskaber.

Arrangementer foregår i Imperial, lørdag den 24. april.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA