x

Virocker som planlagt i Esbjerg

Virocker som planlagt i Esbjerg

Sportens Venner Odense har endelig fået lov at holde deres Virocker-koncert i Esbjerg 14. maj. I går bragte GAFFA hele historien om arrangementet, der ikke måtte holdes i byen, om politiet, der blev blandet ind på grund af manglende tilladelser, og de lokale foreninger, der ikke ville samarbejde. Nu bringer vi slutningen, og den er heldigvis lykkelig.

Reglerne i Esbjerg er således, at koncertarrangører og lignende ikke kan hverken låne eller leje kommunens arealer, hvis der ikke er tale om en lokal forening eller et velgørende formål. Sportens Venner Odense er selvsagt ikke lokal, og støtter som sådan heller ikke velgørenhed, og derfor kunne de heller ikke få nogen plads i byen. Lokale politikere udtrykte imidlertid utilfredshed med reglerne, men samtidig gjorde de opmærksom på, at det ikke stod i deres magt at gøre undtagelser. Men politikerne, fra partierne SF, DF og V, gav ikke op, og i går fik SPVO så lov at holde arrangementet som planlagt i Gryden i Vognsbølparken.

"SPVO rettede allerede den 23. oktober sidste år henvendelse til Esbjerg Kommune for at leje Vognsbølparken, så det er med stor glæde at vi nu - nøjagtig 6 måneder efter at vi søgte om tilladelse til at benytte Vognsbølparken - endelig får en tilladelse, så vi kan gennemføre Virocker.dk i Esbjerg", udtaler Flemming Duelund, formand for Sportens Venner i Odense i en pressemeddelelse. "Vi har kvajet os, ved ikke at have en endelig tilladelse på plads inden vi offentlig-gjorde arrangementet, men vi vidste, at Vognsbølparken var ledig, og vi havde ikke i vores vildeste fantasi forestillet os, at det skulle tage seks måneder at få en tilladelse fra Esbjerg Kommune."

Nu skal polititilladelserne så sikres, og Flemming Duelund regner med at det kommer til at foregå smertefrit. "Det er beklageligt, at vi er så sent ude, men vi håber, at Syd- og Sønderjyllands Politi har forståelse for, at vi har været i en fastlåst situation, hvor nogle uhensigtsmæssige retningslinier spændte ben for arrangementet," fortæller Flemming Duelund. "Vi ser frem til et rigtig godt samarbejde med Syd- og Sønderjyllands Politi, og vi er sikre på, at vor store erfaring med gennemførelse af denne type arrangementer, og vores detaljerede risiko- og beredskabsplan, vil berolige politiet når de modtager det i den kommende uge."

Esbjerg er det første stop på SPVOs Virocker.dk turné, og for flere af kunstnerne er det første gang, de skal optræde efter en lang, dansk vinter. Derfor glæder det også dem, at koncerten i den smukke Vognsbølpark i Esbjerg bliver til noget. Det er nemlig her, de hver især skal præsentere deres sommershows for første gang.

Programmet er som følger:

12:30 Infernal
14:30 Medina
16:30 Sanne Salomonsen
18:30 Nik & Jay
20:30 TV-2
22:30 Dizzy Mizz Lizzy

Der er atter billetter på GAFFA Live


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA