x

Simply Red siger farvel

Simply Red siger farvel

Til december, mere præcist fem dage før jul, går sangeren Mick Hucknall, bedre kendt som Simply Red, og band, på scenen for sidste gang. Koncerten bliver på Londons O2 Arena, og vil være den sidste i en række på ni farvel-koncerter fra Simply Red. Alle ni koncerter foregår i England, tre af dem på Londons O2 Arena.

Simply Red blev dannet i 1984 af sangeren Mick Hucknall, tre tidligere medlemmer af Durutti Column, nemlig bassisten Tony Bowers, trommeslager Chris Joyce og tangent- og messing-spiller Tim Kellett, samt guitaristen Sylvan Richardson og tangentspiller Fritz McIntyre.

Året efter udkom bandets første album, "Picture Book", med covernummeret "Money's Too Tight (To Mention)", der ramte nummer 13 på den engelske hithiste og nående ind på Top-30 i USA. Albummet blev en storsælger, og bandet blev en af de helt store successer.

Efter debuten er det blevet til yderligere ni studiealbums, heriblandt albummet "Life" fra 1995, med blandt andet bandets første engelske nummer et-hit, "Fairground".

Men nu er det altså ved at være slut for Mick og hans varierende backingband, med mandens egne ord, som fortalt til det velrespekterede web-musikmagasin The Quietus: "Velkommen til det sidste år af 25 mind blowing år. Sikke et eventyr, det har været!"

Simply Reds sidste turne, med det passende navn "Farewell Tour", foregår i november og december dette år og bringer dem også til Arena Fyn i Odense 11. november. Den sidste koncert er på Londons O2 Arena, søndag den 19. december.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA