x

Danmark får alligevel hiphop i radioen

Danmark får alligevel hiphop i radioen

Fra på mandag d. 26. april kan danskerne atter nyde rendyrket hiphopradio. Her starter The Ish (Theish.dk) deres nye kanal, der vil byde på rap og hiphop i alle afskygninger døgnet rundt. Der er både "Giro 411", liveudsendelser og særlige tematimer på programmet, og den gratis kanal skal drives af dedikerede ildsjæle og reklamekroner.

Danmarks Radio lukker deres døgndriftige hiphopkanal. Det sker i forbindelse med, at selskabet skærer antallet af DAB-radiokanaler ned fra 29 til 10. Hiphop er en af de største subkulturer i verden, og det danske publikum reagerer ved at starte deres egen station. Til forskel fra DRs kanal vil The Ish fungere som en almindelig radiokanal med faktiske programmer, og ikke bare en evig, brugerbaseret spilleliste. Fundamentet er hengivenhed overfor kulturen og reklamer.

"Der er penge i hiphoppere! De går ikke på kompromis med kvaliteten og bruger gerne 1500 kroner på et par jeans," udtaler Allan Madsen, stationschef på The Ish, om reklameplanerne. "Det tror jeg, blandet med en generel tendens til målrettethed hos annoncørerne, vil få dem til at åbne kisten." Allan Madsen er, ligesom stationens andre bagmænd, selv veteran i hiphopmiljøet. Han er også udøvende kunstner, og går under navnet Kevlar. The Ish er allerede i kontakt med de første annoncører, der øjner en mulighed for at nå deres målgruppe gennem nichekanalen.

Et af programmerne er "Giro 411", der sendes hver aften. Her får lytterne mulighed for at sende en besked ud og ønske deres yndlingsnumre, ganske som vi kender det fra P4's 413-ditto. Om søndagen sendes "The Ish Om Søndagen", en liveudsendelse, med folk i studiet og skægge indslag, og ind i mellem får vi også tematimer om eksempelvis dansk undergrund eller det moderne jerkin'-fænomen, der for nylig skyllede ind fra The Bay Area i USA.

Tilhængere af kulturen har frivilligt hjulpet til i en grad, der har fået stationen op at stå, med Koda, Gramex, studie og lignende, i løbet af blot et par måneder. Et indlæg på hiphopsitet Rapspot.dk skaffede masser af arbejdsomme hænder, og nu er kanalen klar til at gå i luften mandag.

"The Ish" er hiphopsprog for "The Shit", altså "det fedeste", og allerede her mærker vi idealismen række meget længere ud, end det var tilfældet med jukebox-kanalen DR Hiphop.

Kanalen sender fra på mandag kl. 19 på Theish.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA