x

Fin generalprøve

Fin generalprøve

Foto: Morten Larsen

Den sidste uges tid har Swan Lee, uden publikum, svedt og slidt på Forbrændingens scene i Albertslund, for at få alt på plads til forårets og sommerens intensive turnévirksomhed over det ganske land. Adel forpligter. Swan Lee er hoppet med syvmileskridt fra den lovende undergrund til hitlistetoppere og ind i landets absolutte musikalske elite.

Gruppens aktuelle album "Swan Lee" er blevet godt modtaget af anmelderne og ganske overrumplende fantastisk af publikum. Albummet har for længst fået guld og har lige rundet de 29.000 solgte eksemplarer. Et halvt års indspilningsanstrengelser i Tambourine-studiet med producer Per Sunding skal nu omsættes til live-praksis, hver aften.
At dømme efter gårsdagens generalprøve er den svære manøvre fra studie til live under fin kontrol i Swan Lee. Foran et lille udvalgt publikum, bestående af fortrinsvist personlige venner og Forbrændingens medlemmer, pudsede Swan Lee formen af for sidste gang, inden det for alvor går løs i aften.

Lyden var klar, flot, hård og overraskende høj. Materialet var primært baseret på det nye album "Swan Lee", med diverse afstikkere til debutalbummet "Enter" plus en særdeles veloplagt udgave af New Order-klassikeren "Blue Monday". Premierenerverne lurede og der var ikke lagt vægt på store krumpspring og vild løssluppen "small talk". Det var mest "tusind tak skal I have", med stort smil fra Pernille, hvilket tydeligt kom fra hjertet.

Trioen Swan Lee er i årets liveudgave fordoblet på scenen. Ud over grundstammen, Pernille Rosendahl, vokal, Jonas Struck, guitar og Emil Jørgensen, trommer, medvirker Bastian Juel på bas, Maria Køhnke på kor og guitar og Jonas Berg på assorterede keyboards.

Flere af koncerterne på Swan Lees Danmarksturné er allerede udsolgt, og det tilrådes i det hele taget, at man køber billetter snarest, hvis man vil sikre sig at se tidens, i skrivende stund, "hotteste" danske band på landevejen i de næste par måneder. Se den opdaterede koncertliste på Swanlee.dk og læs anmeldelsen af aftenens koncert her på sitet i morgen tidlig.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA