x

Programmet til Lyd+Litteratur 8 er klar

Programmet til Lyd+Litteratur 8 er klar

Nu er programmet for Lyd+Litteratur 8 på plads, og det er fyldt med internationale og danske kunstnere, der boltrer sig i litteratur, musik og lydkunst.

Lyd+Litteratur har fra starten forsøgt at give ikke kun etablerede, men også nye litteratur/musik-samarbejder, mulighed for at møde et publikum. I år er der for eksempel kommet et helt nyt tysk/dansk-samarbejde i stand på festivalens foranledning.

Det er den danske digter Carsten René Nielsen, der møder Kammerflimmer Kollektief, der er et nyere, tysk eksperimentalorkester, der blander psychedelia, folk, elektronisk musik, og hvad de selv beskriver som "mongrel music".

Der vil i år være ekstra vægt på mødet mellem elektronisk musik og litteratur. Derfor slutter festivalen af med et arrangement i Musikhusets Rytmiske Sal, hvor festivalen i samarbejde med DIEM fokuserer på, hvad de kalder Elektrolyd+Litteratur. Her kan blandt andet opleves et af Danmarks mest bemærkelsesværdige electronica-navne lige nu, Band Ane, samt E-xtension-trio, og lydkunstnerne Mette Stig Nielsen og Jakob Riis.

Band Ane udgav i slutningen af 2009 deres cd "Anish Music Too & Free", der fik intet mindre end fem stjerner af GAFFAs anmelder Jesper Buhl, der skrev: "Alt sammen er det Anes helt eget udtryk, og det sikrer nok, at Anes egne ord fra Brødrene Malmborg om ikke at ville være mainstream, går i opfyldelse. Ikke desto mindre ville det være selv den mest forhærdede hitlisterytter vel tjent at lægge ører til Anes fremragende musik."

De nævnte kustnere er kun et udpluk, der kommer mange andre, blandt andet: Andersen & Niepoort, TJ Supreme Sex Syndrome, Ak, du lyver Albertine, Bodega Boys, MikkelModulererMarius, T.S. Høeg og den amerikanske jazzmusiker og poet Henry Grimes.

Du kan læse mere om de nævnte kunstnere, og se hele programmet på festivalens hjemmeside.

Lyd+Litteraturfestivalen finder sted fra den 13. til den 16. maj.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA