x

Belgisk bjørn giver gratis koncert i dit hjem

Belgisk bjørn giver gratis koncert i dit hjem

Den belgiske singer-songwriter The Bear That Wasn't oplevede massiv succes i Belgien, da han hver dag sidste år turnerede landet på cykel, og gav gratis koncerter de steder, han kom. Nu springer han atter i sadlen, og denne gang er destinationen årets Spot Festival i Århus. Turen går gennem Holland og Tyskland, inden han 15. maj rammer grænsen til Danmark, og starter rejsen op gennem Jylland, hvor han vil faldbyde sit show i bytte for sengeplads. Altså kan du, hvis du bor i en af de byer, hvor bjørnen gør holdt, få en gratis koncert i dit eget hjem, hvis du giver sangeren en overnatningsmulighed. Undervejs slår The Bear støttefoden ned i blandt andet Haderslev og Horsens, og selve turen er arrangeret i samarbejde med Spot on Denmark, der arbejder med at udbrede dansk musik i udlandet.

– Det kan være alt fra et kollegieværelse til en liebhaverbolig eller en skole. Han er altid med på den værste, fortæller Christian Buhl fra Spot on Denmark. – Hvis han får to tilbud, kan han også godt finde på at spille begge steder. Han er meget enkel, han vil bare gerne have en overnatning i de byer, han nu har behov for.

Man skal altså ikke se sig for fin eller fattig til at byde ind med en sofa eller seng, og for trubaduren selv handler det kun om at få lov til at optræde. Undervejs bliver der også plads til en regulær koncert på Kulisselageret i Horsens, men det er altså ingen årsag til at afholde sig selv fra at tilbyde sangeren et leje natten over. Sidste års tur rundt i hjemlandet Belgien var en succes, og her affødte rejsen en masse gode dagligstuekoncerter, langt væk fra griske pladeselskabsfolk og kommercielle interesser.

– Han er en meget blid type. Han er meget fascineret af børnehistorier, og hvis man kigger på hans sangtekster, er det også det her næsten karrikerede univers, man får at se, fortæller Buhl. – Han er en meget spøjs fyr, og han kan godt lide at bryde spillereglerne omkring sin musik. Han er totalt indie.

The Bear That Wasn't har da også opkaldt sig selv efter en amerikansk 1946-børnebogsklassiker af samme navn. Rejsen til Danmark slutter 20. maj i Århus, hvor singer-songwriteren spiller på den nye internationale InterSpot minifestivals Cosy Scene på Café Hack.

Sidder man og tvivler på, hvorvidt The Bears koncert vil falde i god jord hjemme i dagligstuen, kan man tage et lyt til hans debutalbum "And So It Is Morning Dew". Det er netop udkommet i marts, og lagt til gratis streaming her.

Her er planen for The Bear That Wasn'ts tur gennem Jylland:

15 maj (Haderslev)
Leder efter en privat koncert

16 maj (Kolding)
Leder efter en privat koncert

17 maj (Fredericia)
Leder efter en privat koncert

18 maj (Vejle)
Leder efter en privat koncert

19 May (Horsens)
Spiller på Kulisselageret om aftenen men er frisk på en dagligstue koncert om eftermiddagen, skole besøg eller andet spas om dagen

20 May (Århus)
InterSPOT show om aftenen,
men er frisk på en dagligstue koncert om eftermiddagen, skole besøg eller andet spas om dagen.

 

De folk, der gerne vil have besøg af bjørnen, kan sende en mail til [email protected]


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA