x

U2s "Achtung Baby" udnævnt som det bedste album

U2s "Achtung Baby" udnævnt som det bedste album

Det amerikanske musikmagasin Spin fejrer 25-års jubilæum, og har i den forbindelse lavet en liste med de 125 bedste album gennem de sidste 25 år – og nummer ét er U2s 1991-udgivelse "Achtung Baby".

"Achtung Baby" blev født, samme aften som Vesttyskland og Østtyskland blev gendannet og blev til Tyskland igen, nemlig den 3. oktober 1990. U2 var i Berlin på dette tidspunkt, og i håb om at finde inspiration i denne historiske begivenhed gik Bono, The Edge og deres solide rytmesektion i gang med at arbejde med nyt materiale i Berlins Hansa Studios. Men inspirationen var der ikke rigtigt, og der dryssede ingen hits ud af ærmerne på de gode U2-drenge. Men så en dag skete der noget. Under en improvisation dukkede noget op. Det var balladen "One", der siden da har været på manges læber.

"Achtung Baby", der er produceret af geniet Brian Eno, atmosfærens mester Daniel Lanois og den ekvilibristiske håndværker Steve Lillywhite, har i alt solgt mere end 18 millioner eksemplarer.

Som forklaring på hvorfor Spin valgte "Achtung Baby" som pladen over alle plader, siger deres musikredaktør Charles Aaron, på Spins webside:

"I modsætning til Radioheads 'Ok Computer' og 'Kid A', tog U2 ikke deres post-industrielle, traditionelle rock-desillusion som et symbol på kulturel svaghed, men som en udfordring til at sadle om og transcendere."

På Spins liste nåede Princes "Sign O' The Times" ind på en andenplads, efterfulgt af The Smiths' "The Queen Is Dead", Nirvanas "Nevermind" og Radioheads "Ok Computer".

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA