x

Damon Albarn laver opera

Damon Albarn laver opera

Siden vinteren har Damon Albarn og Jamie Hewlett arbejdet på en opera – en opera om selveste John Dee, som de fleste sikkert aldrig har hørt om. Men for Albarn var John Dee "ansvarlig for at skabe konceptet Det Britiske Imperium," som han siger til magasinet New York. Og det var han måske også, han var i hvert fald en af Dronning Elizabeth den Førstes rådgivere, så lidt har han vel haft at skulle have sagt.

Som forberedelse til operaen har Damon nu afsløret at han læser hermenetisk magi, en form for esoterisk mystik, som den gode John Dee dyrkede lidenskabeligt. Udover at læse og udveksle ideer med Jamie Hewlett, og tredjemanden i projektet Alan Moore, sker der ikke meget andet. Selvom Albarn har arbejdet på projektet i længere tid, indrømmer han at han ikke rigtigt har arbejdet på den musikalske del. Han har dog, med hans egne ord: "en ide om hvordan det kommer til at lyde."

Tredjemanden, Alan Moore, er en engelsk skribent, mest kendt for sine tegneserier "V For Vendetta", "Watchmen" og "From Hell".

Albarn er begejstret, som han fortæller: "Det her er første gang, jeg er stoppet med skrive i seks måneder. Jeg har bare læst om hermenetisk magi, katalysatorer og filosofi, hvilket er hvad alle hans (John Dees, red.) ting bygger på – Euklid og Pythagoras, og alt det der. Der er meget, og det er brilliant."

Det er ikke første gang Albarn og Hewlett har arbejdet på en opera, i 2007 skrev de "Monkey: A Journey To The West".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA