x

Trailerpark Festival har flere navne klar

Trailerpark Festival har flere navne klar

Trailerpark Festival i København er et tredages kultursammensurium, hvor forskellige farverige kunstformer mødes i kalejdoskopiske myriader af mentalt stimulerende indslag. Festivalen har naturligvis også musik, og i dag offentliggør bagmændene i ArtRebels anden del af programmet, der afvikles den sidste weekend i juli.

Hiphop møder electro, og går hånd i hånd med indie og folk. Der er musik for et bredt spekter af præferencer, og dagens afsløringer indeholder den tyske electrotrio Rework, amerikansk dreamwavepop fra Toro Y Moi og den dansk-rumænske indiepopsangerinde Fallulah.

Har man hørt Trentemøllers udgave af Sort Sols klassiker "Copenhagen", har man hørt Rework. Det var nemlig denne gruppe, der blev udvalgt til at genindspille sangen i selskab med den danske DJ. Lyden er i dag en blanding af electropop og regulær house, men da gruppen debuterede tilbage i 2001, blev pladen faktisk beskyldt for at være fornyende. For EBM-genren. Nu har de tre albums bag sig, og det seneste, fra 2007, bærer titlen "Pleasure is Pretty".

Solisten Toro Y Moi debuterede i januar med albummet "Causers Of This". Stilen er chillet singer-songwriter over elektroniske beats, og ud over albummet, som NME gav otte stjerner ud af ti, har han udgivet tre EP'er og to demoer. Inden Toro, der bærer det borgerlige navn Chazwick Bundick gik solo, spillede han i indiebandet The Heist and the Accomplice, med hvem han nåede at udgive tre plader.

Fallulah er halvt dansker, halvt rumæner, og hendes musik er hundrede procent lyttervenlig luksuspop. Fallulahs lyd er ren og fuldendt, og hun er et af de mest fremadstormende navne på den danske scene. GAFFAs anmeldelse siger faktisk det hele: 5 stjerner fra Ole Svidt, der sagde "Fallulahs stærke, skiftevis sødmefulde og skarpe stemme og den gennemgående brug af håndklap, fodtramp og heftigt slagtøj er et yderligere aktiv sammen med Fridolin Nordsøs elegante produktion."

Trailerpark Festivalen er både en oplevelse for gæsterne og et udstillingsvindue for københavnske kunstnere. Således søger man med arrangementet at forene de hundredevis af udtryk, der hver dag skabes og spirrer i hovedstaden, og samtidig går al overskuddet til organisationen HeartRebels, der støtter kunstprojekter og lignende i hele verden.

Der vil fortsat blive offentliggjort navne på festivalens hjemmeside.

Trailerpark Festival foregår fra 30. juli til 1. august, og billetter findes på Billetnet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA