x

Antipiratgruppen optrapper kampen mod musik-og filmpirater

Antipiratgruppen optrapper kampen mod musik-og filmpirater

Antipiratgruppen var i dag repræsenteret af et panel bestående af fire herrer fra den danske underholdningsindustri. De respektive talsmænd var Michael Ritto, formand for IFPI, Torben Steffesen, advokat for Antipiratgruppen, Jesper Bay, marketingsdirektør i IFPI og Poul Dylov, formand for FDV (Foreningen for Danske Videogram Distributører).
De fire var mødt op for at lancere en omfattende aktion, der skal sætte en stopper for piratkopiering på Internettet.

Aktionen blev præsenteret som, at 100 danske pirater i morgen vil modtage et brev med krav om erstatning fra Antipiratgruppen. Sager mod yderligere 350 pirater er på vej. Målet er de pirater, der i stor stil spreder tusindvis af musik-og filmfiler på nettet. De omtalte 100 danskere har gjort 5000 musiknumre og 60 film tilgængelige for ulovlig kopiering på nettet. Musikindustrien indleder i dag tilsvarende aktioner i Italien, Tyskland og Canada.

Ulovlig kopiering og downloading af musik og film vurderes til at betyde et tab i omsætning på mellem 500 mio. og 1. mia. kr. om året for den danske underholdningsindustri. Michael Ritto slog fast, at det danske musiksalg – regnet i styk – er halveret de sidste fire år.

Tilbage i efteråret 2002 indledte Antipiratgruppen deres første aktion mod ca. 150 brugere af Kazaa-systemet, der alle modtog erstatningskrav. Siden da har gruppen advaret mange "lovovertrædere", som de kalder dem, på nettet ved at udsende såkaldte "instant messages" til brugere af findelingssystemer.

Advokat Torben Steffensen var klar i sin melding:

– Det er ulovligt at sprede ophavsretsligt beskyttet musik og film på nettet. Det er rent tyveri. Denne ulovlighed må stoppes. Vi går fortsat efter toppen af pirater, men vil senere også spore bunden og få sat en stopper for dette vanvid.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA