x

Shakira synger til VM i fodbold

Shakira synger til VM i fodbold

Når FIFA World Cup skydes i gang med åbningsceremonien i Johannesburg, Sydafrika, den 10. juni, og når den afsluttes med finalekampen den 11. juli, vil Shakira optræde på Johannesburg Soccer City Stadium, med sin nye sang "Waka Waka (This Time For Africa)". Den blev i sidste uge udvalgt som den officielle sang for verdensmesterskaberne i fodbold, og vil være at finde på "Listen Up! The Official 2010 FIFA World Cup Album", samt som digital single.

"Waka Waka (This Time For Africa)" har Shakira lavet i samarbejde med det sydafrikanske afro-fusionsband Freshlyground, og har John Hill som co-producer. Samarbejdet med John Hill er ganske oplagt, da han også står som producer på flere sange fra Shakiras seneste album, "She Wolf" fra 2009.

I øvrigt fortæller Shakira på sin officielle hjemmeside, at sangens omkvæd låner ord fra et camerounsk march-råb, der også har været brugt af gruppen Golden Voices. Sangerinden udtaler ifølge NME om sangens rolle i turneringen:

"Jeg er beæret over, at "Waka Waka (This Time For Africa)" er blevet udvalgt til at være en del af al spændingen og arven fra 2010 FIFA World Cup. FIFA World Cup er et mirakel af global begejstring, der samler alle lande, racer, relegioner og tilstand om én lidenskab. Det repræsenterer en begivenhed, der har kraften til at forene og integrere, og det er, hvad sangen handler om".

Single-versionen af sangen kan købes digitalt fra mandag den 10. maj herhjemme, og albummet "Listen Up! The Official 2010 FIFA World Cup Album" kan købes fra mandag den 31. maj. Overskudet fra salget går til velgørenhedsprojektet "Football For Hope - 20 Centers For 2010", der har til formål at bygge 20 offentlige Health Centers omkring i Afrika. "Waka Waka (This Time For Africa)" kan streames nedenfor.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA