x

Green Day- og Jay-Z-musicals får Tony nomineringer

Green Day- og Jay-Z-musicals får Tony nomineringer

Mainstream-musikere står bag nogle af dette års helt store Broadway-succeser, og det har vakt anerkendelse i Tony Awards dommerkomité, der har nomineret både "American Idiot" og "Fela!" i kategorien Bedste Musical. Andre nominerede i kategorien er "Memphis", der er skabt af Bon Jovis keyboardspiller David Bryan, og handler om en hvid dj, der forelsker sig i en sort sangerinde i 1950'erne, samt "Million Dollar Quartet", der omhandler de berømte Sun Records jam sessioner af Elvis Presley, Carl Perkins, Johnny Cash og Jerry Lee Lewis.

"Fela!" og "La Cage Aux Folles" (der på dansk betyder "de skøres bur") er begge nominerede til elleve priser, og er dermed de to musicals, der har fået flest nomineringer. "Fela!" har Jay-Z, Will Smith, Jada Pink Smith og Alicia Keys som nogle af bagmændene, hvoraf de tre første har medvirket som producere, og omhandler Afrobeat-legende og aktivist Fela Kuti. Musicalen er ud over Bedste Musical-prisen nomineret til blandt andet Bedste Skuespiller, Bedste Instruktør og Bedste Koreografi.

"American Idiot" er baseret på Green Days koncept-plade af samme navn, og ramte først Broadway for nogle uger siden. Før da var den sat op i Berkeley Repertory Theatre i september sidste år, og var den bedst sælgende opsætning i teaterets historie, hvilket ledte til beslutningen om at satse på Broadway. De tre nomineringer til "American Idiot" er Bedste Musical, Bedste Sceneopsætning og Bedste Lysopsætning.

Tony Awards uddeles natten til mandag den 14. juni, klokken 02:00 dansk tid.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA