x

DiGiDi åbner kontor i Århus

DiGiDi åbner kontor i Århus

Et nyt initiativ ser dagens lys i Århus i dag onsdag 5. maj, når DiGiDi åbner et uploadcenter, der giver en håndsrækning til musikere med lyst til at lægge deres arbejde ud på nettet. DiGiDi (Digital Distribution) kalder sig de kreatives andelsselskab og kan tilbyde musikere at få deres musik ud via iTunes, TDC Play og det nye Telenor WiMP. Samtidig samarbejder DiGiDi med over hundrede musikbutikker i 25 lande, ligesom medlemmerne af andelsselskabet tilbydes billige online-butikker og et billetsystem, der kører via mobiltelefoner.

En andel i DiGiDi koster 1.000 kroner, og der er i øjeblikket over 1.500 andelshavere. Generalsekretær i DiGiDi, Henrik Leschly, understreger vigtigheden af personlige kontakter og lokal forankring, og den opskrift ser ud til at virke: DiGiDi har fra 2008 til 2009 tredoblet sin omsætning til knap tre millioner kroner, og organisationen har trods store investeringer for første gang overskud og positiv egenkapital. Desuden er det ifølge Leschly lykkedes at returnere intet mindre end 84 procent af omsætningen til kunstnerne.

Hvis man synes, alt dette lyder spændende, afholder DiGiDi i dag informationmøde og efterfølgende generalforsamling. Det finder sted Ny Munkegade 8, Århus, klokken 16.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA