x

The Concretes udgiver nyt i efteråret

The Concretes udgiver nyt i efteråret

Dette efterår udgiver det otte mand/kvinde høje indiepop-kollektiv The Concretes deres sjette studiealbum, hvilket bliver deres andet af slagsen uden tidligere frontkvinde og sangskriver Victoria Bergsman. Bergsman besluttede i 2006 at forlade gruppen, for at fokusere på en solo-karriere, og blev hurtigt erstattet af et af The Concretes andre kvindelige medlemmer, Maria Eriksson.

Det var med Eriksson i front, at The Concretes udgav deres seneste album, "Hey Trouble" fra 2007, der fik en pæn modtagelse. GAFFAs anmelder Pelle Sonne Lohmann kvitterede med fire stjerner, og følgende roser:

"Atter en gang er der dømt finurlig og smukt vokalbaseret pop med tydelige tråde trukket til tresserne. Hey Trouble tjener som en overdådigt flerstemmig intro, mens A Whales Heart på æggende vis kobler Velvet Undergrounds dynamiske rytmik og det nyere Flaming Lips' drømmende udtryk. Mest forrygende er dog Oh Boy, der med sit medrivende omkvæd helt enkelt er indiepop i verdensklasse. Instrumenteringen er vanligt eksotisk med guitar, bas og trommer indhyllet af blæsere, orgel og strygere, men det forhindrer ikke tilstedeværelsen af en lille stribe småkedelige numre, der aldrig rigtig kommer ud af stedet. Forbeholdet er til at overse, og anbefalingen er utvetydig."

Der er ikke forfærdelig meget information at hente omkring The Concretes nye plade, der har fået titlen "WYWH". På deres Tumblr-side melder de om en udgivelse "i oktober", og her har de også lagt første single fra albummet ud. Den hedder "Good Evening", og kan downloades gratis på Tumblr-siden, eller streames nedenfor, men hvad der ellers er i vente vides ikke på nuværende tidspunkt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA