x

Cederholm: Rockkoncerter er som at gå i kirke

Cederholm: Rockkoncerter er som at gå i kirke

Teaterinstruktøren Nikolaj Cederholm, der i sin tid overrumplede teaterverdenen med sit Dr. Dante-teater, er nu klar med den tredje teaterkoncert i rækken af teaterkoncerter om de kunstnere der ændrede musikhistorien, nemlig Beach Boys, Beatles – og nu Bob Dylan.

I den forbindelse fik GAFFA sig en snak med instruktøren, der som en kultiveret Kim Schumacher i løbet af ingen tid fik fortalt GAFFAs udsendte om både dit og dat, blandt andet at Elvis ikke ændrede musikhistorien, at rockkoncerter er som at gå i kirke og at færdselsregler ikke er til for at blive overholdt.

Her er et udpluk fra vores interview med instruktøren, om rockkoncertens ritualisering:

– Rockkoncerten er som sådan en stivnet form der er startet som noget rebelsk engang i 60'erne, som et oprør med noget i. Efter den har mistet hele den del af det der var oprør, så er der kun attituder og ritualer tilbage, hvad angår deres optræden – for de flestes vedkommende. De siger det samme og de gør det samme, og vi som publikum siger og gør det samme. Det er altså fuldstændigt som når vi er i kirke. Vi ved hvad der skal ske: ekstranummer, nu kommer der en sang fra den nye plade, det er dejligt at være i Århus, alt det. Det er det samme.

Hvis du vil vide hvorfor musicals også er kedelige, hvorfor Elvis ikke ændrede musikhistorien, og hvorfor færdselsregler ikke er til for at blive overholdt, så kan du læse hele interviewet her.

Teaterkoncert Bob Dylan har premiere på Århus Teater onsdag den 12. maj, og spiller frem til den 19. juni. Hvis forestillingen lever op til det smugkik, GAFFA fik for nylig, så er der noget at glæde sig til.

Billetter til Teaterkoncert Bob Dylan kan købes via GAFFA Live


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA