x

Mini-udstillingen Rock Me sætter spot på fankultur

Mini-udstillingen Rock Me sætter spot på fankultur

I 2013 slås dørene op til Danmarks Rockmuseum, der skal ligge et eller andet sted i Roskilde. Men allerede i denne måned kan man få en forsmag på de aktiviteter og formidlingsformer, der vil finde sted, når museet åbner. Rock Me er overskriften på en vifte af arrangementer, der blandt andet tager udgangspunkt i idoldyrkelse og mediernes indflydelse på fankulturen, og hvad fans overhovedet får ud af at være fans.

Arrangementerne foregår med én undtagelse på søndage eftermiddage klokken 14 i Koncerthusets foyer, og der er gratis adgang. Her følger en oversigt over programmet:

Søndag 16. maj: Fra Sofiegården til Amager Bio
DR-rockjournalisten Jan Sneum interviewer Per Abildtrup, Frede Fup og Wili Jönsson om Amager og Christianshavns lokale rockhistorie. Hvad kendetegnede miljøet, og hvem var med til at lægge grobund for nutidens musikmiljø, og hvordan udvikler det sig i øjeblikket

Søndag 30. maj: Historien bag Gas 3 - Danmarks bedste cover gennem 50 år
Coveret til den legendariske rock-plade "Gas 3" med Gasolin' kommer på frimærke. Coveret har for nyligt vundet en afstemning blandt P4-lytterne som det mest mindeværdige danske pladecover gennem de seneste 50 år. Peder Bundgaard, tegneren bag coveret, fortæller hele historien bag. Jan Sneum (DR) interviewer. 

Søndag 6. juni: Når musikken mixes
Her kan man høre om de kreative processer i et professionelt musikstudie i samarbejdet mellem musikere og teknikere. Oplæg ved Anders Dohn, der er musiker, freelance-producer og nu ansat i DR's musikproduktion. Bagefter vil tre produktudviklere fra Alexandra Instituttet i Århus demonstrere en helt ny måde at mixe musik: Audiofaktor. Publikum inviteres til at mixe med.

Søndag 13. juni: Rockfotografen Bent Rej fortæller om 60'ernes store rocklegender
Fotografen Bent Rej har mødt de fleste af 60'ernes store rockstjerner og kom til at kende flere af dem personligt. Jan Sneum (DR) interviewer Bent Rej om møderne med blandt andre Rolling Stones, The Beatles og Jimi Hendrix, ligesom man kan få nogle af de legendariske billeder at se. Man kan se Bent Rej i aktion her.

Lørdag 19. juni: Musikerne fortæller - om fans og forbilleder
De danske musikere Elisabeth, Kristian Leth og Nikolaj Nørlund fortæller i en paneldebat om fans, forbilleder og inspirationskilder. Debatten ledes af msuikjournalist Thomas Søie Hansen.

Rock Me-udstillingen tager desuden rundt i landet. Programmet kan findes på deres hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA