x

The Rumour Said Fire barsler med plade og efterårstour

The Rumour Said Fire barsler med plade og efterårstour

The Rumour Said Fire tog de danske musikelskere med storm, med deres optræden til dette års P3 Guld i januar, hvor de også vandt P3 Talentet-prisen. Siden da har opmærksomheden omkring bandet været stor, men de har med vilje holdt sig lidt i skyggen. Forsanger Jesper Lidang forklarer:

- Vi var rigtig glade for det skulderklap, vi fik af P3 i januar, men vi var samtidig meget opmærksomme på, at det ikke måtte sløre vores fokus på, at vi havde en plade, vi skulle lave. Vi kunne sagtens have sagt ja til at spille koncerter hver torsdag, fredag, lørdag året ud og tage til VIP-arrangementer på NASA og drikke champagne, men det havde vi ikke lyst til. Vi har fået masser af pr ud af P3 Guld, og det er cool; vi har lavet få, men gode koncerter, og så har vi vigtigst af alt haft tid til pladen.     

Er der en titel klar på det kommende album?

- Ikke endnu desværre. Jeg skal lige finde en forfatter, jeg kan stjæle fra, haha.

Det endnu unavngivne debutalbum er indtil videre sat til at udkomme i løbet af sensommeren, og ifølge Lidang er der sket meget siden bandet lavede The Life And Death Of A Male Body-ep'en i januar og februar sidste år:

- Vi har udforsket territorierne for både sangskrivningen og for os som band, og det kommer folk forhåbentlig til at kunne både høre og mærke. Billedet bliver Hammershøjsk tilført lidt blod i kinderne og arabesk-mønstre i varm gul bag de grå flader.

Hvilke musikalske retninger trækker pladen i?

- Ravi Shankar kombineret med lidt Dylan, The Incredible String Band og noget "breathy" og "reverby" engelsk shoegaze. Noget i den retning. Vi er meget indstillet på at være intuitive, når vi tager i studiet. Vi kommer til at eksperimentere med en del forskellige instrumenter løbende, men lyden bliver først endeligt fastlagt i studieprocessen. Der skal være rum til det uforudsete. Vi er ved at opdrive diverse strengeinstrumenter til den nye lyd. Det bliver sjovt.

Til efteråret drager The Rumour Said Fire ud på en større Danmarksturné, der starter den 28. oktober på Tobakken i Esbjerg for at runde 11 andre danske byer og slutte på Kulisselageret i Horsens den 27. november. Jesper Lidang røber desuden, at efterspørgslen for bandets musik i udlandet er begyndt at røre på sig, så det er en spændende tid, orkestret går i møde.

The Rumour Said Fires Efterårsturné ser ud som følger:

 28.10 Esbjerg Tobakken  
 29.10 Aalborg Studhuset  
 30.10 Roskilde Gimle  
     
 5.11 Herning Fermaten  
 6.11 Holstebro Knudsens  
     
 11.11 Kbh Vega  
 12.11 Odense Posten  
     
 18.11 Albertslund Forbrændingen  
 19.11 Aarhus Voxhall  
 20.11 Sønderborg Sønderborghus  
     
 25.11 Hillerød Støberiet  
 26.11 Kolding Pitstop  
 27.11 Horsens Kulisselageret


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA