x

Red Hot Chili Peppers arbejder på nyt album

Red Hot Chili Peppers arbejder på nyt album

Senere i år kommer Red Hot Chili Peppers tiende album, hvilket efter sigende får en "ny" lyd efter at bandet har fået deres første nye guitarist i ti år.

Det er Josh Klinghoffer (billedet) der har overtaget strengene efter John Frusciante, der forlod bandet i 1992 på grund af heroinmisbrug, for at vende stærkt tilbage i 1998. Derefter var han med igen indtil december 2009, hvor han officielt forlod de hårde drenge igen, og nu lader Josh Klinghoffer overtage de seks strenge og overdrive-pedalen.

Den kun 30-årige Josh Klinghoffer har tidligere været studiemusiker for en lang række kunstnere, blandt andet The Bicycle Thief, Gnarls Barkley, Beck, the Butthole Surfers, Neon Neon, PJ Harvey, Thelonious Monster og Tricky.

Om Klinghoffer siger den røde chili-trommeslager Chad Smith til MusicRadar:

"Vi var kede af at se John (Frusciante, red.) forlade bandet, men han bliver nødt til at følge sin egen vej. Men Josh passer naturligt ind og er en virkelig kreativ drivkraft. Han vil spille guitar, han vil skrive musik, han vil synge og spille keyboards. Vi er alle begejstrede for at have Josh med i gruppen."

Den kommende plade vil blive produceret af Rick Rubin, der også producerede 2006-albummet "Stadium Arcadium", og indspilningerne vil, ifølge Smith, tage et par måneder.

Hvis alt går som planlagt vil det nye Chili Peppers-album komme på gaden til august.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA