x

Vega præsenterer underskud på knap fire millioner

Vega præsenterer underskud på knap fire millioner

Krisen kradser fortsat på de danske spillesteder, og i regnskabet for Vega fremgår det, at den københavnske kulturinstitution kommer ud fra 2009 med et underskud på 3,8 millioner. Dette sker trods et besparelsesprogram, der blev sat i gang i begyndelsen af året.

I en pressemeddelelse fremgår det, at resultatet for 2009 er markant dårligere end forventet. Her fremhæves årsagen til den dårlige økonomi med, at der har været et fald i alle de indtægtsgivende elementer, såsom færre større koncerter og færre gæster per arrangement. Der har desuden været et dramatisk fald i baromsætningen, hvor omsætningen er faldet med omkring 30 procent.  

Det stod tidligt klar for ledelsen af Vega, at 2009 ville blive et hårdt år, og derfor indførte man tidligt i 2009 et besparelsesprogram, der inkluderede en væsentlig reduktion af medarbejderstaben. Ifølge Vega har denne reduktion medført besparelser på omkring 3 millioner kroner.

Alligevel er tallene på bundlinjen røde, og om det samlede regnskab siger Tina Brage Vabø, der er bestyrelsesformand:

"Resultatet for 2009 er langt fra tilfredsstillende og med de markante besparelser vi har været igennem, så har 2009 på flere planer uden sammenligning været det sværeste år i Vegas historie. Nu ser vi fremad og glædes over, at Vega er kommet rigtig godt fra start i 2010".

Fokus hos Vega ligger nu på at få genoprettet økonomien, hvilket blandt andet gøres gennem yderligere besparelser. Der meldes desuden om en stigning i antallet af koncerter og et øget besøgstal. Derudover er natklubben, efter en kortvarig lukning, genåbnet, og spillestedet modtog i slutningen af 2009 et lån fra Københavns Kommune på 2,1 millioner kroner, der forhåbentlig kan hjælpe Vega mod bedre tider.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA