x

Jimmy Jørgensen: Covernumre en vej tilbage til musikken

Jimmy Jørgensen: Covernumre en vej tilbage til musikken

I midten af marts udgav den tidligere Hotel Hunger-frontmand Jimmy Jørgensen coveralbummet "Come Into My Sleep", og gæstede i går Musikhuset Århus, hvor han gav en seks-stjernet koncert og fik en snak med GAFFA. Det blev til en snak om albummet, producere og mandens spraglede karriere som rocksanger, skuespiller, Melodi Grand Prix-deltager og nu cover-artist. GAFFA indledte interviewet med følgende spørgsmål:

Et coveralbum – hvorfor nu det?

– Det var sådan set heller ikke det der var ideen. Det var meningen at samle nogle gode musikere og indspille nogle af vores egne numre. Og så lavede vi en session over to dage, hvor vi indspillede de her covernumre, som vi så præsenterede for pladeselskabet for at give dem en ide om det univers vi gerne ville bevæge os i. Og så sagde de: det er sgu da fedt det her, hvorfor udgiver I ikke dét til at starte med? Og nogle af mine nærmeste venner syntes også det var fedt, så der måtte være et eller andet i det, det kunne ikke være totalt pinligt. Og det har været en god blød start til at komme tilbage til musikken igen. Det har været enormt rart at finde musikeren i mig igen.

Efter alt det teater?

– Ja, lige pludselig var det teater og film jeg levede af, og gør det sådan set også stadig. Det har været en slags luksus-fælde jeg kom i.

Har det ikke også været fedt?

– Superfedt. Men jeg kan bare mærke at jeg bliver ekstra glad når jeg spiller musik. Det er en anden fornemmelse i maven, og det er godt at være tilbage. Selv om jeg ikke rigtigt har været væk, jeg sidder jo derhjemme og spiller musik og laver numre.

Covernumre er også tættere på teater end originale kompositioner, trods alt.

– Ja, og det er også derfor det var været en god, blød overgang (griner). Men det er overhovedet ikke gennemtænkt, men lige pludselig passede det meget godt. Også fordi min stemme har lagt sig ned i et dybere leje end da jeg sang i Hotel Hunger, og til dels teaterkoncerterne.

Læs hele interviewet


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA