x

Headbang I Hovedlandet udsendes på dvd

Headbang I Hovedlandet udsendes på dvd

Når det kommer til dokumentarfilm om metal i Jylland, så hedder klassikerne uden tvivl "Heavy Agger" og "Headbang I Hovedlandet", og hvor den første handler om genrens fans, så tegner Niels Arden Oplevs film fra 1997 portrætter af medlemmer fra grupperne Illdisposed, Nidhug og Infernal Torment. Filmen udsendes nu for første gang på dvd, og ved den lejlighed fyldes der op med ekstramateriale i form af nye opdaterede interviews med filmens hovedpersoner, samt et interview med Niels Arden Oplev.

Filmen følger som nævnt medlemmer fra grupperne Nidhug, Infernal Torment og Illdisposed, og selvom historierne om Nidhugs black metal og problemerne med skolen, og Infernal Torments forhold til Silkeborg er ganske underholdende, så er det den tidligere Illdisposed-guitarist Lasse Bak, der står som filmens stjerne.

Undervejs kombinerer han livet som pædagog og drømme om at blive gammel på landet med metallivet og hvad der hører til af unge piger, druk og hærg. Det er særdeles morsomt og tegner et meget uhøjtideligt portræt af et af landets mest respekterede metalnavne.

"Headbang I Hovedlandet" udsendes på dvd 14. juni, og i den forbindelse vises filmen på storskærm til metalfestivalen Copenhell, hvor publikum også får mulighed for at købe filmen og få den signeret af nogle af filmens hovedpersoner.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA