x

The Cure lægger masser af ekstramateriale på nettet

The Cure lægger masser af ekstramateriale på nettet

The Cure har efterhånden i et stykke tid arbejdet på den kommende deluxe-version af det klassiske album "Disintegration" fra 1989. Projektet er flere gange blevet udsat, men albummet skulle nu være klart til at genudkomme mandag 24. maj. "Disintegration" kommer i forskellige udgaver, men det er naturligvis luksusudgivelsen bestående af tre albums, som interessen samler sig om. Udover det oprindelige album, som vil være at finde på første cd, byder anden cd på en række såkaldte "rarities" fra perioden 1988-1989, mens den tredje cd indeholder en liveoptagelse fra Wembley Arena 1989. 

Som en gavmild appetitvækker til den forestående udgivelse kan man nu på den officielle hjemmeside for "Disintegration"-genudgivelsen høre intet mindre end tyve numre, der går under navnet "Alternative Rarities 1988-1989". Selv om mange af numrene er de samme som dem på den kommende udgivelse, er der tale om andre versioner bestående af blandt andet live- og demooptagelser.

På Disintegration-siden skriver Robert Smith, at alle medlemmer deltog i processen og bidrog med meget forskelligartede optagelser - lige fra Roger O'Donnells prog-jazz-skitser, der blandt andet udviklede sig til b-siderne "Fear Of Ghosts" og "Out Of Mind", til Boris Williams' og Porl Thompsons Beefheart-jams, hvoraf den ene blev til "Delirious Night", og Simon Gallups strålende "happy/sad"-numre, der resulterede "Lovesong", "Untitled" og b-siderne "Babble" og "2 Late". Selv Lol Tolhurst, der på det tidspunkt var hårdt plaget af misbrugsproblemer og siden forlod bandet, bidrog med en fløjte-sample, der inspirerede bandet til at lave "Homesick".

Hvis man har svært ved at klare ventetiden, til deluxe-versionen af "Disintegration" kommer om en uge, kan man slå tiden fornuftigt ihjel med disse optagelser.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA