x

George Harrison-dokumentar klar i 2011

George Harrison-dokumentar klar i 2011

I 2007 blev det annonceret, at den legendariske instruktør Martin Scorsese havde påtaget sig opgaven at sætte den tidligere Beatles-guitarist George Harrisons liv på film, og nu er der kommet nyt om dokumentaren. Den kommer til at hedde "Living In The Material World: George Harrison" - opkaldt efter Harrisons solo-album fra 1973, "Living In The Material World".

I skrivende stund er optagelserne overstået, og Reuters beretter, at Scorsese satser på, at filmen har premiere engang i 2011. Den kommer til at portrættere Harriosons liv, både før, under og efter hans tid i The Beatles, helt op til hans død i 2001, og vil især have fokus på hans liv som hinduist. Alligevel lover Scorsese, at der vil være masser af helt nyt musik at høre, eftersom Harrison gemte alt, hvad han lavede, og hans kone Olivia har gennemgået alle gemmer for at finde det bedste af hans materiale.

Der vil også være interviews med Paul McCartney, Ringo Starr, Eric Clapton, Eric Idle, Tom Petty, Yoko Ono og Phil Spector. Scorsese udtalte ifølge Reuters om filmen:

"Først og fremmest prøver vi at få udviklingen af hans egen musik til at fortælle historien, hvis vi kan. Og de billeder han tog, som Olivia tog, meget af det fortæller også historien. Der er nogle berømte stykker, og noget meget interessant nyt materiale."

Olivia tilføjer: "Jeg tror, det ikke kun handler om George Harrison, men om hvordan et menneske går igennem livet, og hvordan det tackler sit eget liv. Og det var et meget intenst liv, for så ungt et menneske."

Scorsese har tidligere stået for film om Bob Dylan ("No Direction Home"), The Rolling Stones ("Shine A Light") og The Band ("The Last Waltz"), og han har tilsyneladende tænkt sig at fortsætte i den genre, i hvert fald arbejder han lige nu på en om skribenten Fran Lebowitz, og en om britisk musikhistorie.

Hvornår præcis "Living In The Material World: George Harrison" vil kunne ses, vides endnu ikke.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA