x

The The udgiver album

The The udgiver album

Matt Johnson, manden bag The The, tager sig god tid. For tre år siden lagde han en single ved navn "Mrs Mac" ud på sin hjemmeside. Sangen handlede angiveligt om en kvinde fra skolekøkkenet i Johnsons folkeskole, der var en sindsforvirret sadist. Siden har der været meget stille omkring Matt Johnson, men nu udgiver han et album, der ligger fint i tråd med singlens dystre tema.

Albummet "Tony" fungerer nemlig som soundtrack til filmen af samme navn. Filmen handler om en socialt marginaliseret mand, der driver rundt i London og indimellem myrder tilfældige personer. "Tony" er instrueret af Gerard Johnson, broder til Matt, og kom sidste år. Hovedrollen som Tony spilles i øvrigt af Peter Ferdinando, fætter til Johnson-brødrene.

The The har ikke udgivet et regulært studiealbum siden "NakedSelf" fra 2000, men det lader til, at Matt Johnson med dette projekt har bevaret sit blik for det dystre og dramatiske. Albummet, hvis fulde titel er "Tony. A Soundtrack by The The", er en kombineret cd og bog på 68 sider indeholdende eksklusive fotografier fra Matt Johnsons hånd, dialogbidder fra filmen samt kommentarer fra henholdsvis instruktøren og musikeren.

Hvad angår musikken, består "Tony" af 24 numre. Albummet kan kun købes via The Thes hjemmeside.

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA