x

Kunst og indretning på Roskilde ’04

Kunst og indretning på Roskilde ’04

Igen i 2004 er kunsten på Roskilde Festival udformet specifikt til de identitets- og intensitetszoner, der er omkring festivalens scener. Det er ideen, at hver kunstværk skal underbygge og forstærke områdets karakter og tilføre det en ekstra dimension og en anden oplevelse; kunsten skal kvalificere rummet.

Det er hensigten, at festivalskunsten skal involvere publikum. Ved at skabe begejstring, humor, eftertænksomhed og provokation, skulle den gerne krydre festivalsoplevelsen.

Der vil forefindes værker af kendte som mere ukendte kunstnere på vej frem. Kunstprojekterne varierer sig fra installationskunst over lysskulpturer til mere klassiske malerier.

Mødestedet
Mødestedet på Festivalpladsen har eksisteret i mange år. I år er Mødestedet en stilisering af det urbane rum, og byens liv er indeholdt i én stor stemningsskabende lysinstallation. Mødestedet er et udendørs overdækket opholdsrum, hvor publikum kan tage sig en slapper mellem koncerterne eller vente på dem, de skal mødes med.

Fusetown
Fusetown er placeret foran Roskilde Ballroom og er et by-miljø af stablede containere i forskellig højde, der på en satirisk og surrealistisk facon mimer byens huse og liv. De facader, der om dagen stiliserer hverdagsbegivenheder, belyses om aftenen og skaber en ny bysituation.

Roskilde Square
Roskilde Square er placeret på Festivalpladsen bag publikumstribunen. Det er et rektangulært rum med chill-out-faciliteter, barer, dj’s og udsmykning i form af lys, videografik og eksploderende farver og mønstre. Square er det sublime scenerum, hvor kun lyden mangler! Der uddeles høretelefoner ved indgangen, og publikum danser, rocker, synger med og "opfører" sig til den musik, de har i ørerne.

EX-s
EX-s er en række individuelle udstillingsrum, der hver især udsmykkes af kunstneren selv i overensstemmelse med kunstværket. Det er digital kunst med både lys, lyd og billede. Hvert rum byder på nye, uventede sanselige indtryk.

Lovlig graffiti
Roskilde Festival stiller igen i år plankeværk op til graffiti, hvor publikum kan afprøve deres kunstneriske evner på lovlig vis. Der er også graffiti-workshop, hvor øvede graffitimalere står til rådighed og giver gode tips og råd.

Giant Comics
En serie comicstrips i menneskestørrelse: Tre tegnere monterer deres strips på en tre meter høj pæl. Publikum kan bladre sig igennem fortællingerne og lade sig inddrage i tegneserieuniverset, som de bogstavelig talt vil befinde sig midt i.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA