x

Mastodon aflyser Europaturné inklusive København

Mastodon aflyser Europaturné inklusive København

Den meget roste amerikanske metalgruppe Mastodon har aflyst hele deres Europaturné inklusive koncerten på Copenhell-festivalen i København 12. juni, skriver metal-websitet Blabbermouth.net. Aflysningen er dog endnu ikke nævnt hverken på Mastodons hjemmeside, Facebook- eller Twitter-profil, ligesom Copenhells pr-ansvarlige Las Thomsen ikke havde hørt om aflysningen, da GAFFA kontaktede ham for en kommentar.

Årsagen til aflysningen er ifølge Blabbermouth, at Mastodons guitarst Bill Kelliher er blevet ramt af den alvorlige sygdom pancreatitis, også kendt som kronisk betændelse i bugspytkirtlen. Sygdommen skyldes ofte overdrevet alkoholindtag og medfører hyppigt alvorlige mavesmerter. Sygdommen er ikke i sig selv farlig, men kan give alvorlige følgesygdomme, blandt andet sukkersyge. Desuden udvikler en del patienter afhængighed af den smertestillende medicin, de ofte må medicineres med for at dæmpe smerterne.

Lægerne er dog optimistiske på Bill Kellihers vegne, og gruppen regnes derfor at være klar til åbningen af deres amerikanske tour BlackDiamondSkye sammen med Alice In Chains og Deftones, som har premiere 16. september i Chicago. De danske fans må dog kigge langt efter Mastodon i denne omgang.

Da aflysningen som nævnt endnu er helt ny for Copenhell-arrangørerne, har de i sagens natur endnu ikke fundet noget erstatningsnavn.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA