x

Die Antwoord til Roskilde Festival

Die Antwoord til Roskilde Festival

I sidste uge var vi her på siden ude af starthullerne før Roskildes arrangører, og annoncerede tilføjelsen af de britiske electro-rockere fra Delphic, og nu bekræftes det så, at de sættes på programmet. Den utidige afsløring kom sig af, at d'herrer fra Delphic selv gik ud på deres Twitter-side, og fortalte at deres booking på festivalen nu var endeligt afgjort. Samtidig med Delphic løfter Roskilde Festival også sløret for endnu et band, nemlig Die Antwoord.

Her er tale om en sydafrikansk trio, der blander electropop med rap på den skæve måde, og med denne lyd har skabt røre på diverse blogs rundt omkring i verden. Det resulterede i en optræden på den amerikanske Coachella Festival for kort tid siden, og nu får danskerne også fornøjelsen af at høre dem live. Pressematerialet beskriver Die Antwoord således:

"En mindre blog-sensation, som er i færd med at forberede et verdensherredømme med deres platinblonde pop-rap. Trioens lyd er lige dele Ali G, Aqua og Peaches, når det opsigtsvækkende trekløver blander afrikaans med engelsk og electropop med rap. Resultatet er indbegrebet af dårlig smag fra Cape Towns white trash-underklasse, men også overraskende iørefaldende og ret morsomt."

Endnu har Die Antwoord (hvilket i øvrigt betyder "svaret" på afrikaans) ikke udgivet et studiealbum, så vil man udforske deres noget specielle musikalske univers, må man slå et smut forbi deres MySpace-side, hvor ni af deres sange ligger ude til streaming.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA