x

Nyt pladeselskab udgiver lyden af København

Nyt pladeselskab udgiver lyden af København

Den elektroniske scene i København er helt unik, mener dj og radiovært Kjeld Tolstrup, og den skal ud til så mange mennesker som muligt. Derfor har han og kollegaen Le Gammeltoft startet deres eget pladelselskab, Sound Of Copenhagen Records. Til daglig kan du høre deres stemmer i P3-programmet Unga Bunga, hvor de netop spiller den nyeste elektroniske musik. Hvis pladeselskabets navn lyder bekendt, har du måske lyttet til de to musikkyndige københavneres compilations, Sound Of Copenhagen. Fjerde del i den serie var deres første udgivelse med fod under eget bord, og den næste bliver singlen Be The First med den 27-årige musiker og producer Hankat, alias Max Thelin.

Sound Of Copenhagen Records vil ikke blande sig i Hankat eller deres andre artisters lyd, men i stedet hjælpe dem med at slå igennem på et marked oversvømmet med musik.

– Vi prøver at finde de rigtige mennesker i vores eget netværk, som vil synes, at det her nummer er godt. Det skal stå i de pladebutikker, hvor den slags musik normalt sælger, for eksempel i Other Music i New York og Phonica i London – steder, hvor smagsdannerne og de mere modige dj's handler deres musik, siger Kjeld Tolstrup og tilføjer, at han og Le Gammeltoft skam heller ikke vil have noget imod mere traditionel promovering, for eksempel på MTV.

Spørger man Hankat selv, er han i første omgang stolt over at blive hørt og signet af sine tidligere idoler. Nu får Max Thelin chancen for at udvide danskernes – og måske udlandets – elektroniske horisont.

– Jeg vil gerne have, at danskerne får øjnene op for den mere deep house-prægede elektroniske musik, som jeg laver og elsker. Som dj står man og venter ved hegnet for at komme ud og spille, men jeg har med vilje ikke lavet nogle planer for udlandet. Jeg ser, hvad der sker – det er for vildt, det hele, siger Hankat.

Hankats single Be The First udkommer på Sound of Copenhagen Records sidst i juni, mens femte del af Tolstrup og Gammeltofts Sound Of Copenhagen-compilationserie er på gaden 12. august.
                     


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA