x

Voxhall præsenterer nyt spillested

Voxhall præsenterer nyt spillested

I foråret udskrev Voxhall en konkurrence, hvor man kunne komme med et bud på navnet til et nyt spillested, hvis fokus ville ligge på tre knap så mainstream genrer, verdensmusik, folkemusik og jazz. 20 navne blev foreslået, men Kasper Rønberg Schultz kom med det vindende bud, nemlig Atlas.

Atlas er i øjeblikket ved at blive bygget færdigt, og slår dørene op i slutningen af august. I skrivende stund er der arrangeret 18 koncerter, men kun de tre af dem er offentliggjort. Alle Atlas' tre fokus-genrer er repræsenteret, og der er tale om nogle ganske pæne scoops: Boban I Marko Markovic Orkestar, Scott Hamilton og Bassekou Kouyate & Ngoni ba (billedet).

Balkans for tiden meget populære folkemusik repræsenteres af et af genrens absolut største navne, Boban I Marko Markovic Orkestar. De udgav i december sidste år albummet "Devlar - Blown Away To Dancefloor Heaven", hvilket de endnu ikke har opført live i Danmark. Pladen fik her på GAFFA fem stjerner af Torben Holleufer, der udnævnte det til at være et "mesterligt album fra Serbiens gulddrenge".

Jazzen får stemme af saxofonisten Scott Hamilton, der gæster Atlas i midten af november. Med sig tager han en skandinavisk "all-star-gruppe", der består af Ulf Walkenius (SE) på guitar, Jan Lundgren (SE) på piano, Jesper Bodilsen (DK) på bas og Kristian Leth (DK) på trommer. Ensemblet var også forbi Horsens Ny Teater i december sidste år, så for dem, der ikke fik billet dengang er chancen der endnu engang.

Bassekou Kouyate & Ngoni ba står for indslaget af verdensmusik. De gæstede Danmark så sent som for halvanden uge siden, hvor de spillede sig til fem stjerner fra GAFFAs begejstrede Torben Holleufer, der omtalte koncerten som "en af de sjældne".

Der kan læses mere om de tre bands, samt bestilles billetter på Atlas' hjemmeside. Datoer for koncerterne kan ses nedenfor.

Program:

Bassekou Kouyate & Ngoni ba      - tirsdag den 24. august

Boban I Marko Markovic Orkestar - fredag den 1. oktober

Scott Hamilton Scandinavian Five  - lørdag den 13. oktober

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA