Ny film om Magtens Korridorer

Ny film om Magtens Korridorer

Med udgangspunkt i indspilningerne til albummet "Milan Allé" tegner Andreas Haaning Christiansen i den kommende dokumentarfilm "Strikkeklub På Alufælge" historien om Magtens Korridorer fra total anonymitet over succesen med KarriereKanonen til deres nuværende plads som et af landets mest populære livenavne. Interviewklip og optagelser fra studiet og øvelokalet blandes desuden med liveoptagelser fra Vega i 2007 samt koncerten på Roskilde Festival, hvor de i 2006 åbnede Orange Scene.

Andreas Haaning Christiansen, der tidligere har portrætteret 22 Pistepirkko i filmen "Sleep Good - Rock Well", er i øjeblikket ved at lægge sidste hånd på filmen om det 15 år gamle band, som han har fulgt med sit kamera i fire år. GAFFA har som eneste danske medie set filmen og i den forbindelse forhørt sig om instruktørens begrundelse for at vælge Magtens Korridorer som emne for sin anden rockdokumentarfilm:

- Jeg fandt det interessant, at de her gutter i deres bedste middelalder efter et årti som fritidsband pludselig fik succes. Og at de med en temmelig old school rockmusik og uhyre få kærlighedssange har vundet hjerter i så bred folkelig forstand. Jeg nævner i flæng gymnasiepiger, hjemløse, jyder og det grå guld.

Bandets utraditionelle vej til succes er et vigtigt element i filmen, hvor medlemmerne ikke lægger skjul på, at de stadig den dag i dag er overraskede over, at der overhovedet er nogen, der kan lide dem. Det betyder også, at filmen præsenterer en markant anderledes succeshistorie end andre dokumentarfilm om rockbands.

- Jeg håber, at denne lille film finder vej til stort set alle danskere med humor og et minimum af interesse for uprætentiøs rockmusik. Vi har set adskillige film om det hårde arbejde for at få succes. Her er en film om et temmelig afslappet band, som ikke har slidt sig til succes. Men efter dansk målestok har de fået det. Så nu skal de både være rockband, familiefædre, forsker og gymnasielærer. En dødsensfarlig cocktail!

Andreas Haaning Christiansen er lige nu i forhandlinger om at finde en distributør og håber at kunne sende filmen om Magtens Korridorer ud til sommer.
                                                     
Se et eksklusivt klip fra "Strikkeklub På Alufælge" på GAFFA.TV.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA