x

Tyskland vandt Melodi Grand Prix

Tyskland vandt Melodi Grand Prix

Det blev en af bookmakernes storfavoritter, Tyskland i form af den 19-årige sangerinde Lena og up-tempo-sangen "Satellite", der vandt årets europæiske Melodi Grand Prix, som her til aften blev afholdt i Telenor Arena i Oslo. Sangen vandt med 246 point foran andenpladsen, Tyrkiet med 170 point, og Rumænien blev nummer 3.

Danmark i form af Chanée & n'evergreen og "In A Moment Like This" fik en absolut hæderlig fjerdeplads og adskillige topkarakterer undervejs, blandt andet fra de to første lande, der afgav stemmer. Det er Danmarks bedste placering siden 2001, hvor Rollo & King blev nummer 2 med "Never Ever Let You Go".

Det er anden gang, Tyskland vinder det europæiske Melodi Grand Prix, som i år blev afholdt for 55. gang. Første gang Tyskland vandt var i 1982 med Nicole og "Ein Bisschen Frieden". Den tyske vindersang er i øvrigt blandt andet skrevet af den danske sangskriver John Gordon.

I alt 25 lande var kommet i finalen i Melodi Grand Prix ud af de oprindelige 39 lande, der alle deltog i afstemningen.

Sidstepladsen var England i form af Josh Dubovie med "That Sounds Good To Me", der ellers var skrevet af 2/3 af de i sin tid storhittende firser-sangskrivere Stock, Aitken & Waterman, nærmere betegnet Mike Stock og Pete Waterman, men det var altså ikke nok til at imponere grand prix-seerne.

Årets vinder blev i øvrigt som noget nyt kåret af en ligelig blanding af sms-stemmer og nationale juryer, hvor det ellers i en årrække har været udelukkende sms-stemmer, der har bestemt vinderen.

Det storslåede show blev afviklet uden nævneværdige problemer, bortset fra at en publikummer - det spanske happening-fænomen Jimmy Jump - masede sig ind på scenen under det spanske bidrag, der derfor fik lov at blive fremført igen efter de øvrige landes optrædener.

Læs mere på eurovision.tv


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA