x

Biograf viser kultfilm om dansk punk

Biograf viser kultfilm om dansk punk

Der er givetvis nogle, der kan nikke genkendende til titlerne "Nattens Engel" og "Totem". De to kultfilm fra henholdsvis 1981 og 1984, der blev instrueret af Claus Bohm, bliver genudgivet på én samlet dvd af Another World Entertainment den 7. juni. For at fejre udgivelsen bliver begge filmene vist den samme dag i den københavnske biograf Grand (Mikkel Bryggers Gade 8) klokken 21.

"Nattens Engel" er en dokumentarisk film, der portrætterer den 22-årige digter Michael Strunge, der bevæger sig gennem Københavns undergrundsmiljø. I filmen optræder desuden de unge poeter F.P. Jac, Bo Green Jensen samt Henrik S. Holck, som sanger i et klip fra Rockmaskinen på Christiania.

"Totem" er en skilding af punken i København. Filmen følger den unge punker Michael Valeur, mens han bevæger sig gennem forskellige miljøer. Martin Hall har skrevet musik til filmen, men derudover indeholder filmen koncertoptagelser fra det spirende miljø i form af blandt andet Ads, Under For, Martin Hall, Sort Sol og Alive With Worms.

Fælles for de to film er deres meget nære og personlige skildring af det danske punk- og undergrundsmiljø, mens det endnu var i sin barndom. Billetten koster 75 kr. og kan købes hos www.grandteatret.dk Efter filmen kan biografbilletten indløses til en guldøl fra fad på værtshuset Floss, Larsbjørnsstræde 10. Værtshuset var i den periode, filmene foregår, stamværtshus for mange af de karakterer, der optræder i de skildrede miljøer.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA