x

Tre nye hiphop-navne til Roskilde

Tre nye hiphop-navne til Roskilde

Der er kun 24 dage til Roskilde Festivals Orange Scene skyder årets bal i gang, og her på falderebet bliver der traditionen tro stadig tilføjet navne til plakaten. I dag drejer det sig om hiphop, og hele tre undergrundsnavne er netop blevet afsløret: Det franske hiphop-kollektiv Hocus Pocus, amerikanske Hypnotic Brass Ensemble (billedet) og den ligeledes amerikanske duo Sensational & Spectre.

Hocus Pocus er ganske populære i hjemlandet, og har efterhånden spillet på nogle af Frankrigs største festivaler. I Danmark har de dog endnu ikke markeret sig synderligt i den brede masse, men det kan der rådes bod på, når de kommer forbi Dyrskuepladsen. Hocus Pocus spiller en elektroakustisk fusion af hiphop, funk, soul og jazz, og er især kendt for at levere nogle meget lækre, tilbagelænede flows.

Endnu et hiphop-kollektiv med stærk indflydelse fra jazz er Hypnotic Brass Ensemble. Her har især blæserne en fremtrædende rolle, og denne noget specielle tilgang til genren har givet bred anerkendelse på den amerikanske undergrundsscene. Deres samarbejder inkluderer Tony Allen, Maxwell og ingen ringere end Gorillaz.

Duoen Sensational & Spectre er en kraftfuld blanding. Spectre, der også er kendt som The Ill Saint, sørger for at lægge fundamentet med bastunge beats og avancerede produktioner, mens Sensationals kendetegn især er nogle virkelig sorte, originale og rablende tektser. Tilsammen kan det blive til en surrealistisk jungle af kompetent udfoldelse.

Roskilde Festivals arrangører lover, at hele spilleplanen er på plads og klar til offentliggørelse i midten af denne måned.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA