x

The Breakers spiller til stor London-festival

The Breakers spiller til stor London-festival

Den danske garagerockgruppe The Breakers skal spille til den stort anlagte Hard Rock Calling-festival i Londons Hyde Park i slutningen af juni som eneste danske band. Dermed er The Breakers kommet på plakaten sammen med så store navne som Pearl Jam, Paul McCartney, Stevie Wonder, Elvis Costello og Crosby, Stills & Nash.

GAFFA fangede The Breakers' guitarist Anders Bruus i New York i Stratosphere Sound-studiet i Chelsea, hvor gruppen er ved at lægge sidste hånd på deres kommede, tredje album, for at høre, hvordan The Breakers er havnet på plakaten på denne prestigefyldte festival.

- Det var vores pladeselskabschef Steven van Zandt fra Wicked Cool Records, en mand, der jo har mange kontakter i branchen, der gjorde festivalen opmærksom på os, og de har så booket os, fortæller Anders Bruus. For god ordens skyld skal det tilføjes, at Steven van Zandt også er kendt under navnet Little Steven, der siden midten af 70'erne har været fast guitarist i Bruce Springsteens E Street Band og også er kendt for sin rolle som Silvio Dante i tv-serien Sopranos.

Anders Bruus tilføjer, at The Breakers regner med at udgive singleforløberen til deres kommende album kort inden Hyde Park-festivalen, og albummet udkommer så engang til efteråret.

Oprindeligt skulle The Breakers have indspillet i det sagnomspundne Electric Lady Studios, der blev grundlagt af Jimi Hendrix kort før dennes død i 1970, men grundet en vandskade her måtte indspilningerne flyttes til Stratosphere Sound. Og der har været god stemning i studiet, fortæller Anders Bruus:

- Der har været mange spændende typer forbi studiet. Blandt andet den gamle Ramones-producer Ed Stasium, som er i gang med at indspille et nyt album med efterladte optagelser med Joey Ramone. Han nåede også at synge lidt kor på vores album sammen med Genya Ravan fra Goldie & The Gingerbreads, et af USA's første pigerockbands. Hun er 70 år gammel i dag, men stadig en vaskeægte rock'n'roller. Også Joat Jett, Michael Monroe fra Hanoi Rocks og Handsome Dick fra MC5 og The Dictators har hængt ud i studiet.

Og så har Anders Bruus fået lov at spille på nogle af Bruce Springsteens guitarer. Han fortæller:

- Steven var ude i New Jersey hos Springsteen i sidste uge og hente 15 forskellige guitarer fra E Street Band - blandt andet Springsteens ikoniske Telecaster, en 12-strenget Rickenbacker og flere af Stevens egne akustiske guitarer, som man kan genkende fra blandt andet Super Bowl-koncerten, og som vi bruger på pladen. Bruce har dog også en guitar, som har kostet 300.000 dollars. Den fik vi ikke lov at røre, griner Anders Bruus.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA