x

Ny ep fra Amalie Bruun

Ny ep fra Amalie Bruun

Der er snart en ny ep på vej fra danske Amalie Bruun, der i øjeblikket er bosat i New York, hvor hendes seneste udspil, "Branches", også er indspillet, nærmere bestemt i hendes dele-lejlighed i SoHo-området. Her har hun med instrumenter som radioatorer, kaffebønner, gaffatape, glockenspiel og øldåser frembragt den chillede pop-lyd, der er at finde på "Branches", der udkommer senere på måneden.

Ifølge Amalie selv er der nærmest tale om en musikalsk dagbog, der afspejler hendes liv i øjeblikket. I pressematerialet beskriver hun det således:

"Jeg kan godt lide at alting er opdateret til, hvem jeg er som person. Og de her sange handler bare om, hvad der sker i mit liv lige nu, og de mennesker jeg støder på, om det så er en 200 år gammel forfatter eller min nabo i SoHo."

I 2006 debutterede Amalie Bruun med sin første, selvbetitlede, fuldlængde plade, der dog ikke fik den store kommercielle succes. I de mellemliggende år op til i dag har hun også skrevet temasangen til Paradise Hotel 2008, "If You Give It Up", men umiddelbart herefter flyttede hun til New York. Her indspillede hun sin første ep, "Housecats", der hjalp hende frem på den lokale undergrundsscene.

Den 25-årige sangerinde har efterhånden gjort sig bemærket hos de store kanoner i New York, eksempelvis blev hun hentet ind for at give koncert i MTV's hovedkvarter, hun har jammet med The Strokes-guitaristen Albert Hammond Jr., og instruktøren Martin Scorsese har også lagt mærke til hende. Hun medvirkede i en reklamefilm, han netop har skudt for modehuset Chanel, og de fandt sammen over deres stærke beundring for The Rolling Stones. Scorsese bad derefter Amalie om en smagsprøve på hendes musik, men da han ikke havde hverken mobiltelefon eller bruger MySpace, måtte introduktionen vente, til hun havde fået lavet et fysisk eksemplar.

Det har Amalie dog snart mellem hænderne. "Branches" udkommer mandag den 21. juni, og titelsinglen herfra ligger allerede nu til streaming på hendes officielle MySpace-side.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA