x

Terminal på MTV i USA

Terminal på MTV i USA

Den danske rock trio Terminal har indspillet en musikvideo til nummeret "Chasing Light", der stammer fra bandets debutalbum "Bring Forth The Few", der udkom sidste forår via Trechoma Records/Target Distribution. Videoen blev lavet i samarbejde med Icon Proud Productions, som også har lavet videoer for M.I.L.O. og MC Clemens, og nu har den amerikanske afdeling af MTV takket ja til videoen.

Egentlig skulle videoen kun medvirke i et online-afstemnings program, men endte altså med at blive sendt direkte i rotation på både tv- og online-delen af MTV i USA. Dog starter MTV-eventyret med rotation på programmet "The Freshmen", hvor man kan stemme på bandets video. MTV sender "Chasing Light" ud på "mtvU – The Freshmen". Et program som kan sammenlignes med den danske "Tjeklisten", hvor det her er seerne, der bedømmer, om bandet skal i videre rotation. Videoen kan ses på http://freshmen.mtvu.com/ , fra mandag den 7/6-2010 og her kan man også stemme på den.

Terminal skriver i en pressemeddelelse: "Det er fedt, at "det lukkede land" viser interesse, og det er fedt at det bekræfter den ambitiøse video. Vores MTV-pitch var den første egentlige reaktion på udsigt til at vise videoen, så det er helt fantastisk at det lykkedes. Det bliver sindssygt spændende og vi ser frem til at samarbejde med MTV, det er fedt at de tager os seriøst".

Morten Nissen fra Trechoma Records, som har Terminal i stalden er ikke mindre begejstret: "Vi synes det er kæmpestort. Vi har i lang tid arbejdet målrettet med MTV i USA, og derfor er det fedt at de nu vil give Terminals "Chasing Light" chancen derovre. Bandet og sangen har de kvaliteter, der skal til og det er rart, at andre også deler de meninger. Det er ikke kun god eksponering for terminal, det er også god eksponering for dansk musik generelt."

Fra mandag vil videoen også kunne ses på alle bandets officielle hjemmesider og YouTube. GAFFAs rockskribent Keld Rud uddelte i sin tid også fire pæne stjerner til bandets debutalbum og skrev blandt andet, at Terminal "genopliver sofistikeret trio-grunge på stærk debut".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA