x

Annemarie Zimakoff klar med toer

Annemarie Zimakoff klar med toer

En rejse fra Nashville til Norge og alt det ind imellem har udmøntet sig i en opfølger til Annemarie Zimakoffs debutudspil "Ivory" fra 2008, der trods fine anmeldelser endnu ikke har slået sig rigtigt fast som sangerinde. Den nye plade har fået titlen "The Girl Without Music", og titelnummeret handler netop om, at det er sværere at bryde igennem i musikbranchen, end at hakke sig igennem indlandsisen med en rusten ske. Det kunne nu godt se ud som om, at skeen er blevet til en ishakke for Annemarie, i hvert fald bliver netop et remix af dette nummer lige nu flittigt spillet på P3.

Resten af pladen tager afsæt i Annemaries mange rejser, og de eksistenser hun der har mødt. Hun har brugt de sidste to år på at optræde ved open mics rundt omkring i Berlin, New York, Austin og Nashville, samt på at tage kurser i indspildning og mixning, så hun skulle være endnu bedre klædt på til både plader og koncerter end tidligere.

"Ivory" fik af GAFFAs Leonora Christina Skov tre stjerner, men stort set kun pæne ord, især for Annemaries vokal. Der stod blandt andet:

"Udtrykket er intimt, intenst og personligt, numrene uforudsigelige både tekstligt og melodisk, og vokalen høj og klar med kokette knæk og fine fraseringer. Flottest er numre som In Cellophane og Where The Boats Are Sailing Out, hvor AZ har mere luft på stemmen og et fængende omkvæd at slynge den omkring. Sandsynligvis er sangene dog endnu bedre live."

"The Girl Without Music" udkommer mandag den 6. september, men allerede nu ligger flere af sangene herfra på hendes officielle MySpace-side. Der er også mulighed for at opleve sangerinden live i de kommende måneder, eksempelvis på singer/songwriterfestival i Svendborg den 6. august, og ved hendes releasefest i Café Zusammen i København den 10. september.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA