x

Tom Jones fylder 70

Tom Jones fylder 70

I dag fylder trusse-croupier og crooneren Tom Jones 70, men det betyder ikke, at han sidder hjemme på verandaen, og labber solskin i sig som en træt og udmattet labrador. Tværtimod. For walisiske Sir Tom Jones udgiver i dag en single, der indeholder coverversioner af John Lee Hookers "Burning Hell" og Bob Dylans "What Good Am I?". Den kommer ud som syv-tommer vinylsingle, og så er han desuden ved at lægge sidste hånd på sit kommende album, "Praise And Blame", der udkommer den 26. juli.

Tom Jones blev født i en lille walisisk kulmineby ved navn Trefforest, cirka 20 kilometer nordvest for Wales' hovedstad Cardiff, og allerede som lille dreng sang han til bryllupper og i skolekor. Men da knægten var 12 år blev han overrumplet af tuberkulose, hvilket gjorde, at han stort set intet kunne, bortset fra at tegne og lytte til musik.

I 1964 blev Jones, der dengang hed Thomas John Woodward, opdaget af en manager fra London ved navn Gordon Mills. Mills blev den 24-årige sangers manager og tog ham med til London, hvor Thomas tog kunstnernavnet Tom Jones. Jones' første udgivelse ramte ikke hitlisterne, men det gjorde nummer to, "It's Not Unusual", der blev et internationalt hit, på trods af at BBC til at begynde med nægtede at spille den.

I midten af 60'erne mødte Jones sit idol Elvis Presley i Las Vegas, og de to herrer fik et venskab, der varede indtil Elvis døde i 1977. Omkring Elvis' død begynde Jones' popularitet at falde, men ti år senere gik han igen ind på hitlisterne med et drøn med nummeret "A Boy From Nowhere", og en coverversion af Princes "Kiss", indspillet i samarbejde med Art Of Noise.

Som 69-årig blev Jones kåret som den mest sexede mand i verden af det ungarnske magasin Periodika, og samme år fik han endnu et hit med et cover af "Islands In The Stream". Sangen var en støttesingle, der i denne version hed "(Barry) Islands In The Stream", som blev lavet sammen med en række engelske komikere, samt Robin Gibb.

Og i dag, lidt over et år efter "Islands In The Stream" gik ind som nummer et på hitlisten i England, udgiver Sir Tom Jones en ny syv-tommer og fejrer samtidig sin 70-års fødselsdag.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA