x

Underworld vågner op til dåd

Underworld vågner op til dåd

Rick Smith og Karl Hyde har igen forenet kræfterne som Underworld og skabt et nyt studiealbum der ifølge musiksiden NME vil være på hylderne i september måned. Som vanligt er det ikke Smith og Hyde alene, der er at finde på pladen, men der er dog kun tale om gæsteoptrædener og hjælpere i producer-stolen. Der nævnes navne som Paul Van Dyk, Dubfire og High Contrast, hvoraf sidstnævnte er inde over den første single fra albummet, "Scribble".

Duoen selv har endnu ikke opslået nogen meddelelse om opfølgeren til "Oblivion With Bells" fra 2007, hvilket betyder at der ikke er så mange oplysninger at give om udspillet. Titlen bliver "Barking", en trackliste er lagt ud på NME, og de har lagt cover-arten ud på deres officielle hjemmeside, men bortset fra det, ved vi faktisk ikke meget med sikkerhed.

Da sidst var aktuelle med egen plade i 2007, fik deres arbejde en noget lunken modtagelse her hos GAFFA. Jesper Buhl sendte tre stjerner efter "Oblivion With Bells", sammen med følgende ord:

"Den festdrevne techno er i vid udstrækning blevet udskiftet med elektronisk pop- og rockmusik og ambiente indslag, hvor vi desværre får alt for lidt af Karl Hydes sære spoken word-gentagelser. Når det er sagt, er der flere fine numre på Oblivion With Bells. Det dystre Cuddle Bunny vs The Celtic Villages bryder de til tider lidt ferske produktioner, mens Crocodile og Beautiful Burnout byder på et tempo, der nærmer sig dansegulvets. Måske skulle Underworld have lyttet til deres eget gode råd fra albummets bedste nummer Holding The Moth: "Keep it simple / One foot in front of the other"."

"Barking" udkommer mandag den 13. september, og singlen "Scribble" kan høres i radio-edit versionen på Underworlds MySpace-side.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA