x

Jeff Tweedy hjælper Mavis Staples på nyt album

Jeff Tweedy hjælper Mavis Staples på nyt album

Hun har en karriere, der løber over 61 år, og arbejdet med en stor del af musikbranchens største kunstnere. Men bare fordi damen har rundet de 70, betyder det bestemt ikke, at hun er færdig som musiker. I modsætning til hos så mange andre (vi nævner ingen navne) lader det ikke til at Mavis Staples' stemme har givet op, og med et helt nyt samarbejde kommer også et helt nyt album fra hendes hånd i september.

Det er Wilco-frontmanden Jeff Tweedy, der har lånt sit talent til Staples i denne omgang, og albummet skulle indeholde sangerindens vanlige energiske, gospel-influerede soul. Nogle af sangene er nye og skrevet specifikt til hende, nogle af dem er nye versioner af gamle sange fra hendes tid i The Staple Singers. Hun har til gengæld lagt protestsangene på hylden i denne omgang, til fordel for mere positivt orienterede budskaber. Det fortæller hun i et omfattende interview med Pitchfork. Her fortæller hun blandt andet om valget af sangene og indspilningerne:

"Et [af The Staple Singers cover-numrene, red.] er "Don't Knock", og Tweedy spiller bas på det. Og Patrick [Sansone], Wilcos keyboardspiller, spiller på sangen. De andre er "Downward Road" og "Too Close To Heaven/I'm On My Way To Heaven Anyhow". De er bare blevet så smukke. Jeg fik chancen for at genopleve disse sange, og gå tilbage til den tid, visualisere hvad der skete dengang. Vi indspillede disse tre sange, de Staples-sange. De sange, føler jeg, på dette tidspunkt, var de bedste sange fra vores tid [...] Sessionen var bare så anderledes. Det var så forfriskende for mig, at synge i alle mulige forskellige tempi, og måden Jeff skriver en sang på, du er nødt til at rose ham! Det var virkelig forfriskende at lave noget der var så nyt og anderledes. Så jeg havde bare en fantastisk oplevelse, og jeg glæder mig. Jeg er spændt."

Albummet har fået titlen "You Are Not Alone", og udkommer herhjemme mandag den 13. september. Det meget omfattende interview, som Pitchfork lavede med Mavis Staples, kan læses lige her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA