Nyhed

Dean & Britta udsender musik til Warhol-film

Duoen har sat musik til Andy Warhols 45 år gamle stumfilmserie "Screen Tests"

Duoen Dean & Britta består af de to Luna-medlemmer Dean Wareham og Britta Phillips, og sammen har de til dato udsendt to plader samt tre ep'er. De har desuden skrevet musik til Noah Baumbach-filmene "The Squid And the Whale" og "Margot At the Wedding", og nu er de på vej med deres tredje soundtrack.

Denne gang er de noget gået i en noget mindre konventionel retning. I stedet for at lave musik til en kommende film, har de i stedet ladet sig inspirere af en stribe stumfilm lavet af Andy Warhol midt i 60'erne. Det drejer sig om serien "Screen Tests", hvor Warhol satte berømtheder og venner foran et kamera og lod dem "være sig selv" i to et halvt minut uden nogen form for instruktion.

Serien indeholder portrætter af Salvador Dalí, Donovan, Marcel Duchamp, Bob Dylan, Allen Ginsberg, Dennis Hopper, Nico, Yoko Ono, Lou Reed og Edie Sedgwick og omkring 500 andre, og ved fremvisninger bliver filmene vist i langsom gengivelse.


Den kommende udgivelse hedder "13 Most Beautiful... Songs For Andy Warhol's Screen Tests" og er lavet på kommission af The Andy Warhol Museum i Pittsburgh, hvilket betyder at udgivelsen også indeholder billeder fra filmene.

Albummet indeholder udover en stribe instrumentale sange lavet til projektet også coverversioner af Bob Dylans "I'll Keep It With Mine" og "I'm Not A Young Man Anymore" af The Velvet Underground samt en cd med otte remix af sangene.

Dean & Britta udsender "13 Most Beautiful... Songs For Andy Warhol's Screen Tests" 26. juli.


ANNONCE