x

Jonathan Johansson er din nabo til Århus Festuge

Jonathan Johansson er din nabo til Århus Festuge

"Skandinavisk melankoli og for den sags skyld popmusik bliver ikke smukkere end dette," skrev GAFFAs Lars Löbner Jeppesen om Jonathan Johanssons plade fra marts 2009, "En Hand I Himlen", og fulgte de rosende ord op med seks stjerner.

Siden har Johansson forsøgt at leve op til den flotte karakter med et par liveoptrædener i Danmark, senest på Spot Festival, hvor hans koncert ifølge GAFFAs anmelder ikke nåede helt samme højder som pladen - men der er selvfølgelig også noget at leve op til.

Nu får svenskeren endnu en chance med en koncert den 4. september i Musikhuset i Århus. Koncerten er en del af Århus Festuge, som dette år har temaet naboer. Det kreative spin på den vinkel er fra Musikhusets side at opføre tre såkaldte Nabo-koncerter med musikere fra en af vores geografisk nærmeste, nemlig Sverige. Ud over Jonathan Johansson optræder således Melissa Horn, der også optrådte til Spot Festival og vakte minder om Lisa Ekdahl, og den 75-årige folkesanger og skuespiller Sven-Bertil Taube, blandt andet kendt fra filmen "Mænd Der Hader Kvinder".

Da Johansson optrådte til Spot Festival, gav han en smagsprøve på sit næste album med sangen "Onda Drömmar". Den plade bliver svenskerens tredje, for Johannson udgav nemlig en debutplade i 2005, "Ge Mig Timmarna", som fik gode anmeldelser, men ikke solgte det store. Nu ser det dog bedre ud for den 29-årige skåning, der i hjemlandet er blevet nomineret til både en radiopris fra Sveriges udgave af P3 og den såkaldte Grammis, som uddeles af den svenske pladeindustri.

Hvis du har lyst til at se, om der er noget om snakken, foregår koncerten altså den 4. september i Musikhuset i Århus, og billetter kan købes via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA