x

Spotify er nu tilgængeligt for danskere

Spotify er nu tilgængeligt for danskere

Det er nu også blevet muligt for danskere at tegne et abonnement på musiktjenesten Spotify for 75 kroner om måneden og få adgang til flere millioner musiknumre. Spotify blev udviklet i Sverige i 2006, og var en banebrydende musiktjeneste da den blev lanceret. I dag er Spotify én af de mest populære musiktjenester i verden, men har indtil nu været forbeholdt udenlandske borgere. Tjenesten minder om TDC's Play og Telenors Wimp. Forskellen og fordelen ved Spotify er dog, at man ikke er afhængig af sit teleselskab, og man kan både downloade og streame musikken. Helt lovligt.

Alligevel har komponister og sangskrivere gennem deres fælles forening, KODA, nægtet danskerne adgang til Spotify på deres computer, mobil og mp3-afspiller. På trods af at både svenskere, nordmænd og finner har adgang. Ifølge Politiken.dk har det nu vist sig, at KODA ikke kan bestemme, om danskerne skal have adgang til Spotify.

I stedet for at piratkopiere eller downloade musik ulovligt, kan man oprette en konto hos Paypal og ad den vej få adgang til den svenske del af Spotify.

Det er nemlig ikke svært at få en Spotify-konto selv om du bor i Danmark. Et abonnement kræver nemlig kun et kreditkort, der ikke i forvejen er registreret til en Paypal-konto og en adresse i Sverige, som man eksempelvis bare kan finde på Google.

På samme måde kan en dansker også få en amerikansk iTunes-konto, og ifølge eksperter er det ikke ulovligt.  

KODA vil gerne tillade Spotifys betalingstjeneste, men bryder sig ikke om selskabets gratistjeneste, hvor det er reklamer, der finansierer musikken. Ifølge pressechef Birgitte Henriksen fra KODA kræver den gratis tjeneste meget "forarbejde", hvis Koda skal sige ja. Og Spotify vil af princip ikke nøjes med kun at tilbyde betalingstjenesten, fortæller pressechefen.

"Vi har en dialog med Spotify, men der er ingen direkte forhandlinger", siger Birgitte T. Henriksen til DR Kultur.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA