x

Tag Mark Knopfler med hjem i lommen

Tag Mark Knopfler med hjem i lommen

På fredag giver det tidligere Dire Straits-medlem Mark Knopfler koncert i Middelfart dagen inden festivalen Rock Under Broen, og bagefter kan koncertgæsterne købe en lydfil med oplevelsen med hjem på en USB-nøgle. Den 60-årige Knopfler har nemlig fundet på at optage sit show, så hans fans kan få et minde fra koncerten med hjem.

Guitaristen har tidligere haft problemer med fans, der optog hans koncerter på video og sendte derfor en advarsel ud på sin hjemmeside, hvor han bad folk om at lade deres kameraer blive hjemme. Det er dog stadig tilladt selv at optage koncertens lydside, selvom det ikke skulle være nødvendigt på fredag.

Knopfler er mere eller mindre aktuel med albummet "Get Lucky" fra september 2009, som GAFFAs anmelder Jan Opstrup Poulsen gav beherskede tre stjerner: "Vi kommer omkring de let klæbrige keltiske toner, og den almindelige kedsomhed lurer i hans sødmefyldte ballader. Det er tradition på tradition med et sikkert greb om sangene, som emmer af Knopfler classic." Tager man et kig på sætlisten til hans amerikanske koncerter fra april i år, kan man se, at Knopfler både spiller numre fra "Get Lucky", men også kommer ned i bagkataloget, for eksempel med Dire Straits-klassikerne "Sultans Of Swing" og "Brothers In Arms".

Siden 1996 har guitaristen udgivet flere kommercielt vellykkede soloplader, og hvis man medregner pladerne med Dire Straits, har han solgt over 100 millioner albums. Desuden er han af Rolling Stone blevet kåret som en af rockmusikkens bedste guitarister, så betegnelsen "Knopfler classic" er måske ikke så slem endda.

Mark Knopfler spiller Under Broen i Middelfart den 11. juni, og billetter kan fås via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA