x

B.R.M.C. om bruddet med Virgin

B.R.M.C. om bruddet med Virgin

Foto: Kristoffer Amlani

Black Rebel Motorcycle Club der forleden var på Rock'n'Royal lynvisit i Parken, har som bekendt brudt med Virgin efter to album på selskabet. Black Rebel Motorcycle Club fik et eklatant gennembrud med deres selvtitulerede debutalbum fra 2001. En plade der på fineste vis blandede psykedelisk 60er, trio-rock, med moderne amerikansk storby-lyd, og fin sans for både punk og støjrock traditionerne – og en særlig original evne til nærmest at ophæve rollerne mellem bas og guitar, ikke mindst live.

Opfølgeren fra 2003 "Take Them On, On Your Own" havde bestemt sine momenter men kunne ikke leve op til forventningerne hos hverken anmeldere eller publikum. En omstændighed der ifølge den stenede sanger og guitarist, Robert Turner, dels skyldtes Virgins halvhjertede opbakning.

– Helt ærligt følte vi at selskabet havde givet op over for pladen. Vi fik kun lov til at udsende én single i USA og albummet havde meget mere end det at byde på. Det bedste Virgin har gjort for os er at de ikke bremsede os da vi ønskede at stoppe samarbejdet, fortæller Turner til NME.

Næste stop for B.R.M.C. er den gigantiske rullende amerikanske festival-turne, Lollapalooza, hvor efter bandet vil indspille deres næste album. Sangene er klar og lyden bliver i flg. Turner mere 'rootsy americana' og 'bluesy.

Hvem der skal udgive det kommende album er ednu uklart. Ifølge Turner har bandet fået adskillige tilbud men overvejer også at udgive album selv.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA