x

Black Country Communion afslører albumdetaljer

Black Country Communion afslører albumdetaljer

Supergruppen Black Country Communion fik endelig bandnavnet på plads, som GAFFA for nylig kunne berette om. Nu løfter bandet sløret for detaljerne omkring bandets debutalbum "Black Country Communion".

Gruppen, der består af Glenn Hughes (ex-Deep Purple), Jason Bonham (søn af afdøde Led Zeppelin-trommeslager John Bonham), Derek Sheriniam (Dream Theater) og blues/rock guitaristen Joe Bonamassa, får skiven udgivet af Mascot Records i Europa. Mascot har blandt andet haft danske Volbeat i deres stald.

"Black Country Communion", der er produceret af Kevin Shirley (Iron Maiden, Dream Theater), rammer butikkerne den 20. september.

De fleste af sangene er indsunget med Glenn Hughes' karakteristiske rå stemme, men to af numrene, "Song Of Yesterday" og "The Revolution In Me", er indsunget af guitarist Bonamassa, mens to andre numre, "Sista Jane" og "Too Late For The Sun", er duetter mellem Hughes og Bonamassa. Det er ikke nyt for Hughes at deles om vokaltjansen.

Det prøvede bassisten og sangeren allerede i 70'erne, da han blev bassist i Deep Purple efter Roger Glover. I samme omgang røg Purple-sanger Ian Gillan også ud, og blev erstattet af senere Whitesnake-sensation David Coverdale.

Hughes og Coverdale mente dog begge, at de var den nye forsanger for Deep Purple, så de endte med at deles om vokalen på numrene. 

Black Country Communion-debuten indeholder desuden en ny version af nummeret "Medusa", som Glenn Hughes første gang skrev med sit band Trapeze, der var det første band Hughes fik international succes med i de tidlige 70'ere.

"Black Country Communion" har følgende trackliste:

01. Black Country
02. One Last Soul
03. The Great Divide
04. Down Again
05. Beggarman
06. Song Of Yesterday
07. No Time
08. Medusa
09. The Revolution In Me
10. Stand (At The Burning Tree)
11. Sista Jane
12. Too Late For The Sun

Der er planlagt en turne i år 2011, men der er endnu ikke offentliggjort nogen detaljer. "Black Country Communion" udkommer den 20. september via Mascot Records/Target Distribution.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA