x

The Vaselines vender tilbage

The Vaselines vender tilbage

Det alternative rockband The Vaselines havde oprindeligt en meget kort karriere på fire år, og udgav i den tid kun en enkelt plade, der ikke ligefrem satte skotterne på det internationale landkort. Men når Nirvanas frontmand erklærer, at The Vaselines er "mine absolutte yndlings-sangskrivere i hele verden", og opfører covers af flere af deres numre, så lytter verden med, og mon ikke det også bliver tilfældet nu, hvor de igen er gået sammen for at lave en plade.

Sidste år samlede The Vaselines alt deres indspillede materiale på en dobbelt-cd, "Enter The Vaselines", til enormt rosende anmeldelser. GAFFAs Michael Jose Gonzalez dekorerede albummet med fem stjerner, og kaldte sangene "rystende stærke". Han skrev:

"Det står hurtigt klart, at bandet har en række rystende stærke sange på samvittigheden, og et udtryk, der spænder fra det singer/songwriter-skrøbelige til punkede og motorsavs-fræsende guitareksplotioner som Sex Sux (Amen) og den uforlignelige Monsterpussy. Desuden bør ingen musikelsker snyde sig selv for den vidunderligt flabede You Think You're A Man, der munder ud i et orgastisk klimaks. Alt i alt en helt enestående samling sange, der burde få pulsen i vejret på de fleste med hang til skramlet, løssluppen og hæsblæsende dreng/pige-alternativ rock, som det vist hed dengang."

Det nye studieudspil hedder "Sex With An X", og har samme producer som debutalbummet havde, nemlig Jamie Watson. Pladen indeholder tolv sange og to b-sider, der alle blev indspillet på tretten dage, og den første single "I Hate The 80's" kan hentes helt gratis fra The Vaselines' hjemmeside. Resten af "Sex With An X" udgives mandag den 13. september.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA